En ny lokalplan skal bane vejen for næsten 110 nye boliger ved Sejling Ådal. Lokal udviklere står bag.

Årstiderne Arkitekter og Nodo Arkitekter har på vegne af bygherre, Frank Bengtsson fremsendt en bebyggelsesplan for et 79.000 kvm stort område ved Sejling Ådal. Birch Ejendomme har en aftale med bygherre om at købe et delområde af arealet.

Der skal efter planen bygges 21 villaer på mindre grunde samt 14 villaer på større grunde. Dertil kommer 59 rækkehuse, der bygges af Birch Ejendomme, og 15 almene boliger, som opføres af Silkeborg Boligselskab.

- Villaerne kommer til at ligge smukt med søudsigt og grønne omgivelser, og der er kun få minutters kørsel ind til centrum af Silkeborg. Samtidig er der mulighed for at etablere gode stiforbindelser fra boligområdet, så det bliver trygt for børnene at gå eller cykle i skole, udtaler projektleder Louise Balle fra Nodo Arkitekter.

HORSENS: De store projekter. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Arealet anvendes i dag til landbrug. Bygherre ønsker at skabe et varieret boligområde med gode sammenhængende fælles opholdsarealer. Gennem en variation i boligtyper lægges der op til en diversitet og variation i beboersammensætningen.

Boligtyperne spænder fra tæt-lav boliger over villaer på små grunde på mellem 500-700 kvm til villaer på store grunde på op til 1.000 kvm.

De almene boliger bliver mellem 65 og 95 kvm store og får et samlet areal på 1.313 kvm. De 59 rækkehuse, der opføres af Birch Ejendomme bliver ligeledes mellem 65 og 95 kvm store, og de får et samlet areal på 4.813 kvm.

Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune besluttede i maj 2020 at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for området med henblik på at realisere det nye boligområde.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder