Efter en udbudsrunde om etablering af et nyt hovedsæde i Københavns Nordhavn, har Nykredit valgt at gå videre med AP Pension. Etableringen af det foreningsejede realkreditselskabs nye hovedsæde er dermed kommet et skridt nærmere. I forlængelse af byggeriet planlægger AP Pension at etablere et nyt hovedsæde til sig selv.

I oktober 2018 afslørede Nykredit, at selskabet planlægger at placere sit nye hovedsæde i Københavns Nordhavn. Siden da har projektet været sendt i udbud blandt selskabets minoritetsaktionærer. Efter en grundig gennemgang af de indkomne forslag har Nykredit valgt, at selskabet indgår i forhandling med AP Pension om realiseringen af det nye hovedsæde.

- AP Pension har præsenteret en spændende løsning for Nykredits kommende hovedsæde, som efter en samlet vurdering bedst rammer de parametre, der er vigtige for Nykredit i forhold til et kommende domicil, siger vicedirektør Martin von Horsten fra Nykredit.

Nykredits nye hovedsæde er placeret på det, som hedder Holm 8, der ligger ved Sundkrogsgade i Svanemøllehavnen i København. Det nye hovedsæde bliver på 28.000 kvadratmeter og kommer til at huse 1.650 medarbejdere. Med etableringen af det nye hovedsæde samler koncernen de medarbejdere, som i dag sidder fordelt på tre ejendomme ved havnefronten i København.

Opførelsen af Nykredits nye hovedsædet forventes påbegyndt i begyndelsen af 2020, og indflytningen skal efter planen ske i løbet af 2. halvår 2022.

AP Pension bygger også nyt hovedsæde til sig selv
I AP Pension er der stor glæde over, at Nykredit har valgt at gå i realitetsforhandlinger med selskabet om etableringen af det nye hovedsæde. Udover muligheden for at bygge et nyt hovedsæde til Nykredit, så påtænker AP Pension nemlig også at bygge et nyt hovedsæde til sig selv i forlængelse af byggeriet.

- Jeg er utrolig stolt over, at vores ejendomsselskab har præsenteret et projekt, som bestyrelsen i Nykredit vurderer, er så stærkt, at vi nu er gået i forhandling om realiseringen af det, siger Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension.

- At Nykredit har valgt at gå i forhandling om vores projektforslag, glæder mig. Og at vi så samtidig får mulighed for at etablere kontorer, der kommer til at rumme vores eget nye hovedsæde, gør kun glæden endnu større, siger adm. direktør i AP Ejendomme Peter Olsson.

AP Pensions nye hovedsæde kommer til at danne de fremtidige rammer for selskabets omkring 500 medarbejdere, idet selskabet er vokset ud af de nuværende kontorer efter købet af Skandia Danmark.

Det projekt, som AP Pension har præsenteret, er tegnet af PLH arkitekter, og der bliver tale om en moderne funktionel ejendom, der respekterer omgivelserne, og samtidig stræber efter at inkorporere bæredygtighed og social ansvarlighed i mange forskellige aspekter.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032