Nykredit dropper salget af Glaskuben, Krystallen og ejendommen på Otto Mønsteds Plads. Koncernen havde håbet på, at salget af de 3 ejendomme ville indbringe mellem 1,6 og 1,8 milliarder kr., men buddene ligger 3-500 millioner kr. derunder.

Nykredit har arbejdet hen i mod en flytning til Ørestad eller Carlsberg Byen, men ifølge TV 2 Business ser koncernen nu ud til at droppe planen om at sælge hovedsædet.

NB! Erhvervslejelovens nye udvikling. Seminaret afholdes d. 25. august 2016.

Fortrolige papirer, som TV 2 Business er kommet i besiddelse af, viser, at buddene er 3-500 millioner kr. for lave. Det skyldes primært, at Nykredit kun vil binde sig for en 5-årig lejeperiode. ATP Ejendomme har været i spil som køber, men pensionskassen har ønsket, at Nykredit skulle binde sig for en lejeperiode på op mod 20 år.

I stedet vil Nykredit alene sælge den 6.850 kvm store Krystallen for 500 millioner kr. Ifølge TV 2 har Nykredit forsøgt at opnå en bedre pris gennem 2 budrunder. I den 2. budrunde tog Nykredit  bygningen på Otto Mønsted Plads ud, men buddene var fortsat for lave.

NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomsselskaber. Seminaret afholdes d. 6. september 2016.

Allerede da Nykredit offentliggjorde planerne om at sælge ejendommene, gjorde koncernchef Michael Rasmussen det klart, at planen var, at finanskoncernen skulle finde nye lokaler.

- Nu skal vi ud og finde et sted, som er optimalt for Nykredit. Vi vil i vores søgen lægge stor vægt på at finde et sted, hvor det er muligt at samle størstedelen af Nykredits hovedsæde-medarbejdere, sagde han dengang.

Nordeas flytning til et nyt domicil ved DR Byen samt Danske Banks ventede flytning til Postterminalen betyder ifølge TV 2, at en række store erhvervsejendomme snart kommer på markedet, hvilket presser Københavns erhvervsejendomsmarked.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder