Et nyt projekt med 29 boliger fordelt på 2.300 kvm samt omdannelse af et vandværk til en privat bolig i Sønderborg er på tegnebrættet. Dertil kommer 2 projekter med sammenlagt 25-30 rækkehuse i Dybbøl og Vollerup.

Etagebyggeri midt i Sønderborg, som Hjortgaard Byggeri står bag samt rækkehuse i Dybbøl og tæt-lavt byggeri i Vollerup er nogle af projekterne, som Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune netop har behandlet. I udvalget er der glæde over private investorers lyst til at investere i nye boliger på steder, hvor boligerne kan bidrage til en god byfortætning.

- Vi er rigtigt glade for at modtage ansøgninger fra investorer, som ønsker at bygge nye boliger - og at de peger på områder, hvor det giver god mening. Både Vollerup og Dybbøl er områder, hvor der er efterspørgsel på at bosætte sig. Når arealerne bebygges, bidrager de til en god byfortætning. Og på hjørnet af Oehlenschlægersgade og Hilmar Finsens Gade synes jeg, det vil pynte med et nyt lejlighedskompleks til erstatning for blandt andet en tom erhvervsejendom. Og der er uden tvivl en efterspørgsel på alle typer, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard.

- Jeg ser det som et sundhedstegn, at der er godt gang i boligbyggeriet, så vi godkender gerne forslagene. De forskellige boligprojekter, der søges om at få lokalplaner til, bidrager fint til et mangfoldigt boligmarked, og det er én af mange parametre, der holdes øje med af tilflyttere og borgere, som allerede bor i kommunen, men blot løbende søger efter en passende bolig, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Ifølge Statistik for Region Syddanmark vil det i fremtiden være rækkehuse og lejligheder, der i høj grad efterspørges frem for 1-familiehuse. Det afspejler sig i de 4 projekter, som Teknik- og Miljøudvalget behandlede den 3 september 2019.

NB! Sønderborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 29. oktober 2019.

På hjørnet af Hilmar Finsens Gade/Oehlenschlægersgade i Sønderborg vil Hjortgaard Byggeri opføre 5 etageejendomme på 2,5-3,5 etager. Projektet kræver udarbejdelse af en lokalplan, og Teknik- og Miljøudvalget har på baggrund af en præsentationsmappe (PDF) godkendt, at lokalplanarbejdet påbegyndes i begyndelsen 2020.

ifølge JyskeVestkysten forventer Hjortgaard at investere 35 millioner kr. i projektet, der er tegnet af Tegnestuen Mejeriet. 

- Jeg har i forvejen 85-87 lejelejligheder i Sønderborg. Det er faktisk mit indtryk, det hele kan lejes ud. Mange ældre efterspørger mindre lejligheder med have til, når de er kommet af med huset. Der kommer også flere og flere singler, siger Søren Hjortgaard til JyskeVestkysten.

I Dybbøl vil en privat bygherre bygge 3 rækkehuse med i alt 9 boliger med 13 parkeringspladser på en 2.750 kvm stor grund på Dybbøl Bygade 58. Der er udarbejdet lokalplan (PDF), som har været i høring. 5 høringssvar har medført én ændring vedrørende spilde- og overfladevand. Der har tidligere ligget en fabrik på grunden. En sti igennem området forlægges syd om grunden. Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at byrådet godkender lokalplanen. Samlet omfatter projektet 740 kvm bolig.

I Vollerup vil en privat grundejer at opføre tæt-lavt byggeri på et 5.400 kvm stort areal ved Pytgade. Arealet er i dag ubenyttet og tilgroet. Bygningerne kan opføres i maksimalt 8,5 meters højde svarende til 2 etager. Lokalplanforslaget (PDF) for området har været i høring, og Teknik- og Miljøudvalget indstiller til byrådet, at det godkender lokalplanforslaget. Projektet omfatter godt 2.000 kvm boliger.

Endeligt er det gamle vandværk ved Damgade mellem Sønderborg og Vollerup solgt, og de nye indehavere ønsker at bo på og udvikle stedet. I den forbindelse ønsker kommunen, at der godkendes en bevarende lokalplan, så vandværksbygningerne bevarer den egnstypiske arkitektur med blandt andet gult og rødt murværk, fladbuede stik over vinduerne og pudsdekorerede gavltrekanter. Teknik- og Miljøudvalget har godkendt, at lokalplanforslaget for området sendes i offentlig høring i 4 uger.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND