By- og Planudvalget anbefalede på deres møde den 9. november 2017, at byrådet endeligt godkender den kommuneplan, der har været arbejdet intenst med de seneste år. Planen rummer nye boligområder, som skal sikre, at der årligt kan opføres 200 boliger i kommunen.

Fredericia Byråd satte gang i en revision af kommuneplanen den 7. september 2015, så det er en langstrakt proces, der nu kan afsluttes med den endelige vedtagelse af ”Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet og Fredericia Kommune”.

- Kommuneplanen er et af de allervigtigste dokumenter, vi har, fordi planen understøtter byrådets vision for bosætning, erhvervsudvikling og det gode liv i Fredericia. Med den kommuneplan, vi nu sender til vedtagelse i byrådet, er der sendt et klart signal til borgere og erhvervsliv om, hvor der skal bygges boliger og erhverv, og under hvilke vilkår det skal ske, siger formanden for By- og Planudvalget, Steen Wrist Ørts.

Steen Wrist Ørts forventer, at kommunens målsætning om at opføre 200 nye boliger årligt, kan realiseres ved hjælp af de nye attraktive boligområder, der er kommet med i kommuneplanen. Nogle af de nye områder, hvor der kan bygges nye boliger, er ude omkring Golfkvarteret.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

- Vi har arbejdet målrettet på, at finde nye attraktive boligudviklingsområder i hele kommunen. Med den nye planlov har vi fået flere muligheder for dette, og det vil vi selvfølgelig forfølge, siger næstformand i By- og Planudvalget, Nicolaj Wyk.

Kommuneplanforslaget blev vedtaget af byrådet den 6. marts 2017 og har været i offentlig høring efterfølgende. Borgerne kunne i høringsperioden se kommuneplanforslaget i Det Grønne Rum og i rådhusets forhal. Udstillingen stillede skarpt på de ændringer, som forslaget rummede i forhold til den gældende kommuneplan og på temaerne: ”Byudvikling og erhverv” og ”Natur og friluftsliv”. Der er også i høringsperioden blevet afholdt tre åbent hus-arrangementer, der havde særligt fokus på de 2 temaer. 

Efter byrådets godkendelse den 4. december 2017, skal byrådets beslutninger arbejdes ind i det nuværende ”Forslag til Kommuneplan 2017-2029”. Når den nye kommuneplan bliver offentliggjort i midten af januar 2018, vil den være at finde kommunens hjemmeside.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND