By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune vedtog den 6. februar 2019 en ny startredegørelse for området ved Værnedamsvej og Prins Henriks Skole. Med den nye startredegørelse kan en bygning ud mod Værnedamsvej højst udvides med 1.400 kvm.

By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune vedtog onsdag en ny startredegørelse for området ved Værnedamsvej og Prins Henriks Skole, hvor 850 kvm kan nedrives, men der omvendt kan bygges 2.850 kvm. En kommende bygning ud mod Værnedamsvej må dog maksimalt udvides med op til 1400 kvm.

Det skal desuden ske under forudsætning af en række faktorer. Der skal findes en arkitektonisk løsning, der ikke medfører skyggegener af betydning for de omkringliggende huse, og løsningen skal bidrage til det grønne gårdmiljø. Desuden m forhuset mod Værnedamsvej ikke ændrer udtryk mod gaden, og facadeudtrykket på bagsiden skal så vidt muligt stå som oprindeligt.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

- Værnedamsvej er unik og alle er enige om, at miljøet skal bevares og gerne blive endnu bedre, når Prins Henriks Skole flytter ud. Jeg forstår godt, at mange naboer er bekymrede for planerne, og vi har lyttet meget til dem. Nu har vi vedtaget en startredegørelse, der gør, at vi kan komme videre med projektet – fortsat i god dialog og med stor respekt for det eksisterende miljø, siger formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen.

En startredegørelse er ikke en obligatorisk del af planprocessen, men den giver et indtryk af, hvad projektet går ud på, og hvad der skal arbejdes videre med i den videre planproces. Næste skridt bliver, når et lokalplanforslag og forslag til kommuneplantillæg skal i høring og efterfølgende behandles politisk til foråret. Men inden da besluttede By- og Miljøudvalget også at invitere til et ekstra borgermøde om planerne.

- Vi har hele vejen igennem lagt vægt på at lytte til naboernes bekymringer. Og det kommer vi til at fortsætte med i den videre proces, så vi sammen med naboerne og ejerne kan skabe det bedst mulige projekt til gavn for lokalområdet og for hele Frederiksberg, fortæller Jan E. Jørgensen.

Den nye startredegørelse lægger samlet op til, at der kan etableres 48 familieboliger og 3.770 kvm erhverv.

Projektudvikler er Squaremeter med Holscher Nordberg som rådgiver.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter