Entreprenør gør brug at ret til at forlænge byggeriet med op til 40 dage i forbindelse med opførelsen af skolen, der oprindeligt havde et budget på 350 millioner kr.

Læringshus Nærheden i Hedehusene bliver forsinket med 20 dage, så skolen først står klar den 25. oktober 2021, skriver SN.dk.

I Høje-Taastrup Kommunes aftale med entreprenøren BAM var der oprindeligt indskrevet, at BAM kunne få op til yderligere 90 dage end aftalt til at bygge skolen færdig. Hvis BAM ville bruge denne ret, skulle virksomheden dog melde det ind senest 9. december 2020.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

Da den dato oprandt, blev der i stedet indgået en ny aftale om, at fristen for at melde en eventuelt forsinkelse ind blev rykket til af marts, men at BAM til gengæld kun havde ret til at forlænge byggeriet med op til 40 dage, skriver SN.dk. Den ret gør entreprenøren så brug af.

- Det er ærgerligt, at byggeriet nu er blevet forsinket, men sådan er vilkårene nu bare nogen gange. Det er heldigvis ikke så meget i det store billede, når man har med så stort et byggeri at gøre, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Ifølge SN.dk er prisen for det nye læringshus er på 509,2 millioner kr. efter det af flere omgange er hævet fra oprindeligt 350 millioner kr.

Skolen er udviklet i samarbejde med lærere og pædagoger samt et Advisory Board med repræsentanter fra bandt andet Lego Education, Microsoft og Teknologisk Institut.

Bygningen er tegnet af Christensen og Co. og Kjaer & Richter.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS