Ifølge prognoser skal der over de næste 10 år oprettes 18 nye skolespor i København. Heraf skal 7 spor oprettes på Islands Brygge, hvor en ny skole er på tegnebrættet på Artillerivej 126.

Der skal ifølge børne- og ungdomsforvaltningens ressourcedirektør Steen Kildesgaard oprettes 8 nye skolespor på Amager over de næste 10 år, og alene på Islands Brygge skal 7 af disse oprettes. Derfor er en ny skole på tegnebrættet på Artillerivej 126. Det skriver Amager Bladet.

Forslaget om den nye skole drøftes i forhandligerne om budgettet for 2015. Både Socialdemokratiet, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Socialistik Folkeparti melder positivt ud om den nye skole, som vil kunne stå klar i løbet af 46 måneder, hvis beslutningen træffes.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014.

Behovet for den nye skole skal ses i lyset af, at indbyggertallet på Islands Brygge i løbet af 10 år er blevet fordoblet til 14.000. Befolkningsvæksten forventes fortsat at stige med den massive udvikling af bydelen, hvor PensionDanmark og PKA sammenlagt opfører 700 lejligheder for 2,1 milliarder kr.

Bag det største projekt med mellem 500 og 600 boliger fordelt på 55.000 kvm helt ud til havneløbet og med et budget på 1,6 milliarder kr. står PensionDanmark. Samlet tager byggeprojektet 5-6 år, og de første beboere kan rykke ind i midten af 2015. I det 10.500 kvm store Artillerigården, som opføres af PKA for 500 millioner kr., er de første 104 af 200 lejligheder er klar til indflytning. Også Walls er aktive i området med byggeri af både rækkehuse, byhuse og boligtårne.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning