Tidligere plan om at etablere 10 etager oven på det eksisterende hoteltårn på Amager Boulevard er for længst skrottet, men i stedet planlægges et byggeri i 9 etager ved siden af den eksisterende bygning.

Selvom om den storstilede plan om at opføre 10 etager oven på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager ikke bliver til noget, er udvidelsesplanerne ikke droppet. Norske Wenaas Gruppen er klar med nye planer for hotellet fra 1973 og ønsker at opføre en ny bygning. Selskabet har derfor allieret sig med PLH Arkitekter.

Derudover er der behov for en kommunal daginstitution i planområdet, og Teknik- og Miljøudvalget skal den 17. juni 2019 tage stilling til et lokalplanforslag (PDF), der muliggør en udvidelse af det eksisterende hotel på den nuværende parkeringsplads langs Ørestads Boulevard og en ny bygning til serviceerhverv i forlængelse af de eksisterende kontordomiciler langs Amager Boulevard.

NB! Brandsikring - forbedringer, nye cirkulærer og lovkrav + BR18-kravene. Kurset afholdes d. 17. september 2019.

Udvidelsen af det eksisterende hotel kan med lokalplanforslaget opføres i op til 32,5 meter i maksimalt 9 etager med et etageareal på 25.000 kvm. Udvidelsen placeres syd for det eksisterende højhus, som er 85 meter højt. Der skal etableres publikumsorienteret serviceerhverv i stueetagen mod Ørestads Boulevard, og der er mulighed for en daginstitution på 1.500 kvm mod Weidekampsgade. Bygningen opføres i gyldne nuancer med tydelige etageadskillelser, runde hjørner samt glaspartier med lukkede partier udført i trekantede profiler, fremgår det af sagsfremstillingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Den nye bygning til serviceerhverv kan opføres i maksimalt 7 etager med et etageareal på 10.000 kvm i op til 29,5 meter svarende til domicilet på ejendommen ved siden af. Bygningen skal opføres i metal og glas, så den ligner den eksisterende række af domiciler langs Amager Boulevard.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.