Odense undergår i disse år en forvandling fra et lukket kredsløb, hvor mange ejendomme har været på få hænder, til et åbent marked, hvor internationale ejendomsinvestorer ser potentialet i byen, lyder det fra Home Erhverv - Erhvervscenter Fyn.

Investeringsejendomme skifter i stigende grad hænder i Odense – og Home Erhverv har ny lokal indehaver med international erfaring til at stå for ejendomshandlerne.

- Odense har historisk set haft det ry, at investeringsejendommene lå på få hænder, og de blev sjældent handlet, og der skete generelt ikke ret meget i byen, siger indehaver Henrik Bendix Poulsen-Svane fra Home Erhverv - Erhvervscenter Fyn.

- Det har ændret sig markant de seneste år og vil ændre sig yderligere i fremtiden. Der bliver investeret 2-cifrede milliardbeløb i ejendomme og infrastruktur de næste mange år, og befolkningen vokser pt. med cirka 1.500 personer om året. Derfor har flere ejendomsinvestorer fået øjnene op for byen. Også de internationale investorer har så småt fået øje på Odense, og vil vi forsøge at vække interessen yderligere, tilføjer han.

Alt i alt er det en spændende tid, som Odense går i møde, og det samme må siges at gælde ham selv. For Henrik Bendix Poulsen-Svane er ny indehaver af Erhvervscenter Fyn og vender tilbage til byen efter en længere periode som mægler i hovedstaden med rådgivning, salg og udlejning af erhvervsejendomme hos konkurrerende erhvervsmæglerkæder.

- Jeg er født og opvokset i Odense, og den vej igennem har jeg allerede et stort netværk i byen. Oven i det har jeg mit omfattende netværk i København, som er opbygget gennem de seneste 12 år, hvor jeg har arbejdet som mægler og stået for en del transaktioner blandt andet på Strøget i København – og heraf en del til udenlandske investorer, siger han.

De personlige ambitioner fra Home Erhverv Fyn er tårnhøje.

- Konkurrencen i Odense er benhård, og mine konkurrenter i Odense er også dygtige, men jeg tror på, at vi kommer langt med masser af flid, faglighed og vedholdenhed. At tage førerpositionen i et stærkt felt kræver mange indsatser og ihærdige tiltag, siger Henrik Bendix Poulsen-Svane og fremhæver også det stærke samarbejde mellem Home Erhverv, Realkredit Danmark og Danske Bank som en vigtig faktor for mere fremgang.

På personalesiden fortsætter Flemming Jørgensen, som er en af de tidligere indehavere, og han får en plads på holdet sammen med Maria Lauridsen, der ligeledes har mange års erfaring fra Erhvervscenter Fyn.

- Herudover har vi indgået aftale med en ny spændende mæglerprofil, som jeg ser frem til at præsentere, siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS