Med et nyt lovforslag fra regeringen mister boligforeningen sin vetoret, så et byråd vil kunne kræve boligblokke solgt eller nedrevet.

Ifølge Århus Stiftstidende står transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen bag et udkast til et lovforslag, der giver byråd mulighed for at kræve, at boligforeninger skal nedrive eller sælge boligblokke i socialt udsatte boligområder. Hvis ikke boligforeningen følger byrådets krav, vil ministeren kunne kræve området helt nedlagt som alment boligområde.

NB! Udbud- og tilbudsgivning i forbindelse med almene boligprojekter. Kurset afholdes d. 7. marts 2019.

- Der er ingen tvivl om, at når Folketinget kræver, at vi bringer andelen af almene boliger ned på 40 procent i 2030 er nedrivning en del af de værktøjer, vi fortsat skal anvende, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, til Århus Stiftstidende.

Brabrand Boligforening, der ejer boligbebyggelserne i Gellerup og Toveshøj, har over de seneste år revet 5 boligblokke ned, men direktør i boligforeningen, Keld Laursen, mener ifølge Århus Stiftstidende, at der er andre instrumenter, der kan tages i brug.

NB! Renovering og opgradering af socialt udsatte boligområder til 21 milliarder. Kurset afholdes d. 20. november 2018.

- Hvis det er til et fornuftigt og funktionelt formål, som for eksempel et sports- og kulturcampus giver det mening at rive en blok mere ned, men ellers føler jeg mig overbevist om, at vi kan lave et langt mere blandet boligområde gennem udvikling og nybyggeri, siger Keld Laursen.

Han mener, at der er så stort potentiale for fortætning mellem blokkene i Gellerup og Toveshøj, at boligområdet frem mod 2030 vil få tilført så mange nye private boliger og andelsboliger, at området vil komme tæt på kravet om, at andelen af almene boliger kommer ned på 40 procent.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse