Private udlejnignsejendomme, parcelhuse og almene familie- og ældreboliger kan nu konverteres til almene ungdomsboliger, ifølge en ny lov.

I den nye lovs § 4 står der  de nye muligheder for almene ungdomsboliger (Byens Ejendom har medtaget de relevante punkter):

5) Boliger i eksisterende udlejningsejendomme og parcelhuse, der erhverves af en almen boligorganisation med henblik på omdannelse til alment byggeri og udlejning som ungdomsboliger.

6) Almene ældreboliger hvis bruttoetageareal ikke overstiger 50 kvm, og, som kommunalbestyrelsen og bolig‐ organisationen aftaler fremover skal mærkes (Læs: konverteres) som almene ungdomsboliger.

7) Almene ældreboliger med et bruttoetageareal på mellem 50 og 65 kvm, som kommunalbestyrelsen og boligorganisationen aftaler fremover skal mærkes som almene ungdomsboliger.  Aftalen kan indgås for en periode af højst 10 år. Efter aftalens udløb mærkes ledige boliger på ny som almene ældreboliger.

9) Almene familieboliger, hvis bruttoetageareal ikke overstiger 50 kvm, og som kommunalbestyrelsen efter aftale med boligorganisationen beslutter fremover skal mærkes som almene ungdomsboliger. Kommunalbestyrelsen kan endvidere beslutte, at almene familieboliger med et bruttoetageareal på mellem 50 og 55 kvm fremover skal mærkes som almene ungdomsboli‐ ger, hvis særlige forhold vedrørende den enkelte ejendom, herunder ejendommens beboersammensætning, taler herfor, eller hvis hensynet til kommunens samlede boligforsyning, herunder balancen mellem boligformerne, ikke taler imod.

10) Almene familieboliger med et bruttoetageareal på mellem 50 og 65 kvm, som kommunalbestyrelsen og boligorganisationen aftaler fremover skal mærkes som almene ungdomsboliger. Aftalen kan indgås for en periode af højst 10 år. Efter aftalens udløb mærkes ledige boliger på ny som almene familieboliger.

11) Almene familieboliger med et bruttoetageareal på mellem 50 og 65 m2 i ghettoområder, som kommunalbestyrelsen og boligorganisationen aftaler fremover skal mærkes som almene ungdomsboliger.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032