Aalborg Alliancen, hvis erklærede hovedmål er at få en ny Limfjordsforbindelse til Aalborg, afholder opstartsmøde for virksomheder og andre interesserede 14. februar i Redmarks lokaler i Hasseris.

Aalborg er for nylig blevet en erhvervssammenslutning rigere. Aalborg Alliancen, der er et samarbejde mellem Aalborg Kommune og en række førende erhvervsforeninger samt arbejdstagerorganisationer i Aalborg, har som formål at løfte erhvervslivets vækst og få flere aalborgensere i arbejde.

Det lyder som et helt traditionelt formål for en erhvervsorganisation, men Aalborg Alliancen er mere end det. Det overordnede mål er nemlig at frigive penge fra kommunekassen, og kanalisere dem over i en kasse øremærket Den Tredje Limfjordsforbindelse. 30 millioner kr. hvert år i 20 år, i alt 600 millioner kroner, er det ambitionen at hente for at tilfredsstille landspolitikerne, der skal kaste resten af pengene efter projektet.

For at forløse potentialet kræver det en aktiv indsats fra det aalborgensiske erhvervsliv, og derfor inviterer erhvervsorganisationen Erhverv Norddanmark sammen med partnerne i Alliancen alle virksomheder med aktivitet i Aalborg og omegn til informationsmøde 14. februar hos Redmark i Hasseris Bymidte fra klokken 7.30 til 9.30.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Konferencen afholdes d. 26. september 2019.

– Vi har brug for at få bundet de 2 sider af Limfjorden sammen med en tredje forbindelse, fordi de to nuværende forbindelser er belastede til bristepunktet allerede i dag. Der kommer jo til at gå en årrække før en ny forbindelse kan stå færdig, så derfor er det nu, der skal tages handling. En god infrastruktur i regionens kraftcenter vil komme alle nordjyder til gode med øget mobilitet. Forbindelsen vil også lette rekruttering, fordi transporttiden vil blive kortere for medarbejdere, siger Kurt Bennetsen, direktør i Erhverv Norddanmark, og en af initiativtagerne bag alliancen.

Stort potentiale blandt ledige
Udover kampen for en ny limfjordsforbindelse står Aalborgs erhvervsliv ifølge Kurt Bennetsen over for en stor opgave med at øge beskæftigelsen og afhjælpe virksomhedernes rekrutteringsproblemer. Han ser et stort potentiale i at få opkvalificeret de dygtige aalborgensere, der går uden arbejde, og som både har lysten og evnerne til at bidrage til virksomhederne. Samtidig skal virksomhederne også være bedre til at være samfundsansvaret bevidst, fordi det også kommer dem selv til gode på sigt.

– Infrastruktur og beskæftigelse er de to største udfordringer for aalborgensisk erhvervsliv, og virksomhederne er nødt til at indse vigtigheden af at investere i fremtiden i form af flere lære- og praktikpladser, men også ordinære stillinger til for eksempel de mange dygtige dimittender, der har svært ved at få det første job, der åbner for de kompetencer, som virksomhederne i stor stil efterspørger. Det bliver kortsigtet, hvis det udelukkende er årets bundlinje, der er i fokus, mener direktøren, der er fortrøstningsfuld på vegne af den nye alliance, da en række store Aalborg-virksomheder allerede har givet tilsagn om at deltage.

Aalborg Alliancen er en sammenslutning af en række førende erhvervs- og arbejdstagerorganisationer samt Aalborg Kommune, der skal være et endnu stærkere bindeled mellem de ledige og virksomhederne.

Du tilmelder dig mødet på Erhverv Norddanmarks hjemmeside.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND