Rådet for Bæredygtigt Byggeri udgiver gratis guide til, hvordan bygningsejerne får oversat eksisterende data fra DGNB-certificering og taksonomi-verificering til ESG-rapportering.

Der er i disse år et stærkt stigende fokus på ESG-rapportering – også i bygge- og ejendomsbranchen. Særligt har en række direktiver og forordninger fra EU sat skub i arbejdet med bæredygtighedsrapportering.

Rapporteringen er en ressourcetung proces og derfor udgiver Rådet for Bæredygtigt Byggeri nu en gratis guide til, hvordan bygningsejerne får oversat eksisterende data fra DGNB-certificering og taksonomi-verificering til ESG-rapportering.

- ESG-rapportering er en vigtig accelerator i udviklingen mod en bæredygtig fremtid, og selvom ESG-rapportering er kompliceret, skal virksomhederne hurtigst muligt have det ind på rygraden og komme videre til de reelle bæredygtighedstiltag. Vores værktøj skal hjælpe til at gøre dele af data til ESG-rapportering nemt tilgængelig for virksomhederne, udtaler Sisse Norman Canguilhem direktør for partnerskaber og strategisk udvikling, Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning. Kurset afholdes den 8. oktober 2024.

Den nye ESG-guide hjælper med at identificere de datapunkter i DGNB-certificeringerne og taksonomi-verificeringerne, som er relevante i ESG-rapporteringen. I første omgang omfatter guiden de overordnede kategorier fra European Sustainability Reporting Standards (ESRS), der ligger under Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), samt en række generiske ESG-kategorier.

Det er et unikt udgangspunkt, som stiller den dansk bygge- og ejendomsbranche godt, når ESG-rapportering i stigende grad bliver et konkurrenceparameter. Flere banker giver allerede i dag fordele, hvis virksomheder kan fremvise gode ESG-rapporter. For eksempel giver en DGNB Guld-certificering adgang til grøn finansiering hos flere store danske banker, som beskrevet i bankernes Green Bonds Frameworks. Derfor stiller bygherrer også krav ned gennem værdikæden om, at der kan leveres den nødvendige data og dokumentation.


Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Afholdes 26. november 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Esbjerg ParkEsbjerg Park, Stormgade 200, 6700 Esbjerg


Baggrund

Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS