De første fundamenter er nu støbt til Farums nye bæredygtige bofællesskab, Stavnsholthave i Farum. RF Beton har skåret sin leveringstid på fundamenterne ned med en tredjedel i projektet, alene ved brug af EPS L-elementer fra Sundolitt, også kaldet Grøn Standard.

Mens hele verden taler om mere bæredygtigt byggeri, gør man noget ved det i Farum. Her opføres i øjeblikket et nyt bæredygtigt bofælleskab, i alt 25 boliger i størrelsen fra 85 kvm til 133 kvm.

I øjeblikket pågår opbygningen af boligerne på den naturnære grund, hvor boligernes ydervægge opføres i træelementer. I kulissen står RF Beton, der i byggeriets første fase har skåret en tredjedel af leveringstiden på byggeriets fundament - og sparet betydelige mængder CO2 ved besparelser på byggematerialer.

“Jeg tænkte, det umuligt kunne passe, at jeg kunne skære så meget af vores arbejdstid og materialeforbrug. Men beregningerne holdt stik. Vi skal holde op med at være så konservative i byggebranchen,” siger Nikolaj Borchers, der er daglig leder hos RF Beton, byggefirmaet, der støber fundamenterne i Stavnsholthave.

Han og medarbejderne er nu færdige med de første fundamenter og er overraskede over sidegevinsten ved at bruge Grøn Standard L-elementerne, der ud over at skære byggeriets CO2 aftryk betragteligt også har fjernet et utal af tunge og uhåndterlige løft på byggepladsen - En side gevinst, som man slet ikke havde jagtet.

PP Nordica har leveret bæredygtige fiberarmeringsløsninger til projektet.

”På baggrund af de tekniske beregninger fra PPCD Ingeniører har vi leveret fiberarmering til stribefundamenterne. Det har resulteret i en markant reduktion af den konventionelle stålarmering til fordel for både arbejdsmiljø, projektomkostninger og miljøet. Det er et privilegie at få mulighed for at bidrage til et byggeri som dette, der i vores optik er fundamentalt for fremtidens bæredygtige byggeri”, fortæller Elias Isak, chef for bæredygtighed og kommunikation hos PP Nordica.

Bofællesskabet forventes at stå klar til indflytning i foråret 2022.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens