Køge Kommune er godt på vej som hele Sjællands kraftcenter i trafikkorridoren mellem Øresundsregionen og Hamburg. Københavnere strømmer til for at bosætte sig og flere store virksomheder har fået øjnene op for Køges beliggenhed og rammevilkår. Den positive udvikling understøttes af massive investeringer i infrastruktur og byudvikling. Men udviklingen og det større marked byder også på nye krav og skærpet konkurrence.

En ny erhvervsfond skal styrke turisme og erhvervsudvikling i Køgeområdet. Det nye offentligt-private partnerskab skal sikre den fortsatte udvikling af Køge Kommune som regionens vækstmotor.

I dag er aktiviteterne omkring erhvervs- og turistfremme spredt på flere og mindre offentlige og private enheder og aktører. Den nye erhvervsfond skal stå for branding og markedsføring af Køge Kommune som handelsby og erhvervsområde, for interessevaretagelse overfor statslige og andre aktører, eksempelvis i forbindelse med anlægsinvesteringer og styrke erhvervsturismen.

- Selvom flere virksomheder har fået øjnene op for fordelene ved at flytte hertil, så kommer udviklingen ikke af sig selv. Vi skal sikre, at nye og kommende virksomheder har de bedste betingelser ved at være på forkant med fremtiden og tilbyde erhvervslivet den rådgivning og de rammer, som bedst matcher deres nuværende og fremtidige behov. Vi tror på, at den nye erhvervsfond vil være med til at sikre Køge Kommunes fortsatte position som regionens vækstmotor, siger borgmester Flemming Christensen.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.
 
Tanken bag fonden er, at Køge Kommune, det lokale erhvervsliv, arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutioner sammen skal tage et mere direkte og aktivt ejerskab for områdets udvikling med en selvstændig organisation, der har til opgave at skabe de helt rigtige vilkår for både iværksættere, etablerede virksomheder og nye internationale aktører.

- Udviklingen går rigtig stærkt i disse år. Der kommer nye brancher til, og de nye aktører efterspørger også nye services. De senere år har dialogen mel-lem kommunen og erhvervslivet været centreret om det fælles forum Køge Erhvervsudviklingsråd. De positive erfaringer skal vi bygge videre på, og derfor vil det også være Køge Erhvervsudviklingsråd, der stifter den ny erhvervs- og turismeorganisation i form af en erhvervsdrivende fond, siger Ulf Stephenson, formand for Køge Erhvervsudviklingsråd.

Den nye fond vil være en non-profit organisation, hvor et genereret overskud geninvesteres i aktiviteter, der understøtter formålet om erhvervs- og turismefremme i kommunen. Der er tale om et offentligt-privat samarbejde, der sikrer en professionel organisering, uden at komme i karambolage med eksisterende medlemsforeninger. Fonden bliver på denne måde en bredt funderet selvstændig samarbejdsorganisation, der kan fungere som en videreudvikling af de eksisterende indsatser.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter