Tækker Group står bag udviklingen af bydelen Nye, som vil strækker sig over 2,2 millioner kvm og fuldt udbygget have 10-15.000 indbyggere. Bydelen skal være bilfri.

Ifølge Licitationen skal den kommende bydel med navnet Nye i Aarhus være bilfri.

- Vi samler parkeringen i overkommelig gåafstand til husene, men tvinger beboerne til at bevæge sig langs med og rundt om naboerne. Hvilket er en af måderne at lære hinanden at kende. I modsætning til et traditionelt parcelhuskvarter, hvor man kører direkte til sin carport, går ind i sit hus og gemmer sig bag sin hæk, søger vi at skabe et socialt og aktivt byliv, hvor det bedste fra en tæt bymidten skal kombineres med det bedste fra forstaden, siger ejendomsudvikler Jørn Tækker fra Tækker Group til avisen.

NB! Lisbjerg - Nyt vækstområde på 5,5 millioner kvm i Aarhus. Konferencen afholdes d. 18. november 2015.

Den overordnede plan for den kommende bydel er udarbejdet med rådgivning fra Cebra Arkitekter, Niras, Territorium Byplan, Cowi og Tækker Rådgivende Ingeniører. Nye bliver opdelt i 7 bydele, der er bundet sammen af blå/grønne områder med vandløb, søer og naturarealer. Midtbyen ligger centralt i området med forbindelse til de landskabelige omgivelser mod vest.

9 tegnestuer er involveret i udviklingen af 1. etape af Nye, som skal udgøre i alt 61.000 kvm bebyggelse inklusive butikker, institutioner og fælleshuse.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS