Fredag den 27. marts 2020 åbner den nye bro, som skal binde Hedehusene og Nærheden sammen. Den oprindelige fejring af åbningen den 29. marts er aflyst på grund af Corona-krisen.

Broen mellem Hedehusene og Nærheden åbner for trafik den 27. marts klokken 10. Dermed bliver Hedehusene og den nye bydel Nærheden bundet endnu bedre sammen, og broen bliver med sin markante arkitektur et vartegn for byen.

Broen er en skråstagsbro, hvilket betyder, at brodækket hænger i kabler fra en pylon. Brodækkets længde er 42 meter, og bredden er 17 meter, og pylonens højde er 28 meter.

· Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S har samarbejdet om at opføre den nye bro, der er tegnet af Dissing+Weitling og opført i hovedentreprise af Jorton, mens MJ Eriksson har stået for jord og vej. Cowi har været rådgiver.

Albertslund - Store projekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes d. 12. november 2020.

- Det er virkelig en milepæl. Gående, cyklister og bilister fra Nærheden får lettere adgang til Hovedgaden, ligesom borgerne i Hedehusene nemt kan komme ud til Nærheden og blandt andet bruge springcentret og det kommende læringshus, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Nærheden vokser i disse år for alvor frem – knap 500 beboere er allerede flyttet ind, og med mange nye byggerier i gang bliver der i de kommende år plads til omkring 6.500 borgere. Dermed kommer hele Hedehusene op på over 18.000 indbyggere.

- Der sker rigtig meget i Nærheden, og i løbet af det næste års tid kommer der et stort rykind af nye beboere. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne åbne den bro, der skal gøre hverdagen lidt nemmere for beboerne i Nærheden og for dem, der har et ærinde i området, fortæller direktør i NærHeden P/S Ole Møller.

Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Broen har haft et budget på 100 millioner kr.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter