Trods mindre udlejning i de 3 bygninger i erhvervsparken Nupark i udkanten af Holstebro, er der ønske om, at Holstebro Kommune byggemodner 130.000 kvm for 16 millioner kr.

Når Teknisk Udvalg i Holstebro holder møde tirsdag den 17. februar 2015, skal udvalget behandle et forslag om, at byggemodne 130.000 kvm ved erhvervsparken Nupark.

Området ligger på det store markareal øst for de eksisterende bygninger. Byggemodningen betyder blandt andet, at der skal laves 450 meter sti og 450 meter fordelingsvej på et stort markareal øst for de nuværende bygninger.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 19. marts 2015.

Vejen Nupark, der nu går fra de eksisterende bygninger ned til Nordre Ringvej skal også laves om, så den i stedet går gennem det nye område til Hjermvej. Fraregnet selve grunden, vil det koste 16 millioner kr. at byggemodne området, og arbejdet forventes igangsat i maj 2015.

Forslaget er fremlagt, selvom bestyrelsen i Den Erhvervsdrivende Fond Nupark har anmodet skifteretten om at blive taget under rekonstruktionsbehandling. Den Erhvervsdrivende Fond Nupark står for udlejning og drift af 3 bygninger i Nupark.

NB! Udlejning og salg af ejendom - de nye metoder. Seminaret afholdes d. 18. februar 2015.

Baggrunden for rekonstruktionen er, at finanskrisen har betydet mindre udlejning i Nupark og dermed reduceret huslejeindtægterne. Udgifterne er ikke faldet i samme grad. Særligt er kontrakten på en af bygningerne, der er indgået før finanskrisen, ude af trit med markedet. Det presser driftsøkonomien og likviditeten, og yderligere lånefinansiering giver ingen mening, da der ikke skabes positiv drift. Kontrakten har uden held været forsøgt genforhandlet.

Rekonstruktionen omfatter ikke Nupark Innovation eller Nupark Accelerace. Det er uafhængige virksomheder, hvor den eneste fællesnævner er navnet, som stammer fra adressen Nupark.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.