Teknik- og Miljøudvalget har givet grønt lys til, at Carlsberg Byen kan nedrive Carlsberg-siloen og tilstødende bygninger med et samlet etageareal på 18.000 kvm.

Den 11.320 kvm store Carlsberg-silo samt de tilstødende lavere bygninger på 6.715 kvm skal efter planen rives ned til sommer. Produktions- og lagerbygningerne fra 1961 blev ombygget i 1997 og rummer i dag kontorer, men de fjernes for at gøre plads til et nyt højhus.

"Da nedrivning af siloen vil være særligt tidskrævende, ønsker bygherren at udføre nedrivningsarbejdet samtidigt med, at et projekt til nybyggeri på grunden udvikles og byggesagsbehandles", lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

VESTERBRO: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. maj 2020.

Siloen skal efter planen klippes ned fra toppen. I videst muligt omfang benyttes bygningens kerner som nedfaldsskakte, så støv holdes inde i bygningen. Store bygningsdele vil blive hejst ned med kran.

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er udbygningen af Carlsberg Byen planlagt til at være færdig i 2024. Forudsætningen for holde den tidsplan er blandt andet, at silo-grunden er klar til nybyggeri i 1. kvartal 2021. Nedrivning af den 88 meter høje silo forventes at tage mere end 1 år, så nedrivningsarbejdet ønskes påbegyndt omkring 1. juli 2020.

"Forinden skal bygningerne miljøsaneres, og der skal foretages en række indledende arbejder, når de nuværende lejere flytter ud i marts 2020", skriver forvaltningen.

C.F. Møller Architects har udarbejdet volumenskitser for det planlagte nybyggeri på ejendommen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS