For flere år siden blev kanalen mellem Musikkens Hus og Østre Havn åbnet, og nu er turen kommet til Karolinelund.

Sammen med rådgivere fra Rambøll og SLA Architects har Aalborg Kommune forberedt anlægsprojektet og udsendt udbuddet til 5 entreprenører tirsdag 9. marts 2021. Byderne har frem til den 14. april til at byde på opgaven, og arbejdet forventes at blive sat i gang senest den 10. maj.

Arbejdet omfatter hele den vestlige del af Karolinelund - der bygges tilslutninger til kanalen både ved Kanalstien/Kjellerupsgade og ved forpladsen i nord, der graves, bygges broer og platforme, og der anlægges stier og etableres belysning. Arbejdet starter i nord og bevæger sig trinvist mod syd.

- Østerå bringer nye naturkvaliteter ind i Karolinelund, men der bliver fortsat også plads til fest og farver. Der kommer til at ske aktiviteter i parken samtidig med anlægsarbejdet, også i 2021, hvis ellers coronarestriktionerne tillader det, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S).

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

Entreprenørerne skal være færdige med deres del af arbejdet ved udgangen af september 2022. Aalborg Kommuner udfører selv beplantningen, og det samlede projekt "Østerå i Karolinelund" ventes at stå færdigt ved udgangen af 2022.

Med projektet er der funktioner, som nødvendigvis skal flyttes rundt. Aftaler med havedyrkerne, petanque og Ung Aalborg er undervejs. Haverne flyttes fra den nuværende placering til et område i den østlige del af parken.

For at sikre en nødvendig opgradering af den samlede park, udarbejdes der en helhedsplan. Eksempelvis er det ønsket at bygge en ny skatebane, og der skal etableres opholdsområder i den centrale del, ligesom det også er målet at få skabt enfodgængerforbindelse gennem parken mellem Plusbusstationen i Bornholmsgade og Nordkraft. Derfor vil der sandsynligvis også vil blive arbejdet i Karolinelund et stykke tid efter 2022.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS