Lejerne i helt præcist 29.481 almene lejligheder og rækkehuse i Hovedstadsområdet kan se frem til at få deres bolig renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden.

De mange projekter bliver sat i gang, efter at et bredt flertal i Folketinget forleden vedtog en politisk boligaftale, som blandt andet betyder, at Landsbyggefonden nu kan sætte planlagte renoveringsprojekter for over 18 milliarder kr. over hele landet i gang med det samme. Penge, som lejerne i de almene boliger selv har sparet op.

- Rigtig mange af vores almene boliger er nedslidte og trænger til at blive isoleret, repareret og få skiftet blandt andet tage og vinduer. De mange projekter vil løfte boligerne op til en ny og mere moderne standard. Og et ekstra plus er, at beboerne i mange af dem kan se frem til en billigere varmeregning. Det giver renere klima, så det er bare om at komme i gang, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Almene boliger for milliarder. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

Der er forskel på, hvor mange boliger, der vil blive renoveret i de enkelte kommuner i Hovedstadsområdet. Mens mere end 10.300 københavnske almene lejligheder og rækkehuse står for tur, er det små 4.700 i Brøndby Kommune og over 3.000 i både Gladsaxe og Albertslund.

- I Dansk Byggeri Hovedstaden er vi klar, og vores virksomheder glæder sig til at byde på de mange renoveringsopgaver her oven på coronakrisen, hvor flere lokale håndværkere og andre byggevirksomheder har det svært. Ud over at skabe lokale arbejdspladser vil de mange projekter uden tvivl også give praktikpladser til de unge på byggeriets erhvervsuddannelser, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder