Den 1. marts 2017 tages der hul på omdannelsen af Budolfi Plads. Det medfører blandt andet, at Budolfi Plads hegnes ind af et byggehegn, og at parkeringspladserne på Budolfi Plads nedlægges midlertidigt.

Budolfi Plads - i hjertet af Aalborg - skal omdannes til et imødekommende bymiljø og blive en destination for byens borgere og besøgende. En stor del af området bliver fremover en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne.

Pladsen etableres oven på en offentlig tilgængelig parkeingskælder, og i kanten af pladsen skal der etableres butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. marts 2017.

Omdannelsen af Budolfi Plads går i gang den 1. marts 2017, og det er NCC (på vegne af et consortium bestående af NCC Danmark, Udviklingsselskabet Viben og SEBC II Aps), der varetager selve omdannelsen af pladsen.

Umiddelbart inden omdannelsen skydes i gang, indhegnes pladsen af et byggehegn – imidlertid vil der gå noget tid, før man udefra vil kunne se, at arbejdet er gået i gang. Det første der skal ske er nemlig en såkaldt miljøsanering af Budolfi Hus samt etablering af byggepladsen. Efter et par måneder med miljøsanering, hvor forurenede materialer fjernes, påbegyndes den tunge nedbrydning og bortkørsel af nedrivningsmateriel.

I forbindelse med nedbrydning af eksisterende bebyggelse og opførelse af nyt nedlægges parkeringspladserne på Budolfi Plads midlertidigt. Sidste dag med parkering på Budolfi Plads bliver således tirsdag den 28. februar 2017. Når Budolfi Plads er færdigomdannet, bliver der igen mulighed for at parkere i området, idet der etableres et offentligt tilgængeligt parkeringsanlæg under det nye byrum på Budolfi Plads.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter