Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen og teknikvirksomheden Bravida sætter nu for alvor gang i en omfattende renovering af Bartholin-komplekset under Aarhus Universitet. De 2 virksomheder danner en fælles ledelse for at matche den komplekse opgave.

Renoveringen omfatter energirenovering med udskiftning af tage, vinduer og døre. Indvendigt skal flere af bygningerne totalrenoveres med miljøsanering og nyindretning af laboratorier og kontorer – samlet er det en opgave, der indebærer i alt cirka 12.000 kvm. Opgaven har en entreprisesum på 256 millioner kr.

- Det er en spændende og udfordrende renoveringsopgave, som indeholder alle aspekter og er særdeles krævende på ledelses- og kompetencesiden, siger Per Stabell Jørgensen, der er Enemærke & Petersens projektchef på opgaven.

- For det første er opgaven meget kompleks og tekniktung med blandt andet renovering og etablering af laboratorierne. For det andet har vi med Bartholin bygningskompleks et lille område med en masse aktiviteter, der skal afvikles på kort tid, - det kræver skarp logistik og planlægning. Derfor er vi stærkt afhængige af at få etableret det gode samarbejde og tilsvarende de gode koordineringsprocesser, konstaterer Per Stabell Jørgensen.

- Alle partnerne har da også committet sig til et åbent og tillidsfuldt samarbejde, og vi ser meget frem til at kunne fortsætte den gode samarbejdsproces, som vi har oplevet i de tidlige faser, uddyber han.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

Enemærke & Petersen er hovedentreprenør, men har etableret en organisation med en fælles ledelse med Bravida.

- Det er en meget bred teknikpakke, vi står for at skal have styr på og for os er omfanget og kompleksiteten i den teknik, der skal leveres fagligt spændende, siger Thomas Sommer, der er Bravidas projektchef på opgaven.

- Det har været suverænt, at vi har være sammen fra starten. Enemærke & Petersen har deres styrke i bygninger, og vi har den i teknik. Og helt fra tilbudsfasen har vi haft den tætte dialog om sammenhængen mellem de 2 hovedspor, siger han.

Bartholin-komplekset ligger ned til søerne i Universitetsparken. Renoveringsprojektet forventes afsluttet i 2022 og tilføjer et atrium mod søsiden.

Bygherre på projektet er Bygningsstyrelsen, mens Cubo Arkitekter er arkitekt og totalrådgiver., Møller & Grønborg er landskabsarkitekt, og Søren jensen Rådgivende Ingeniørfirma er ingeniør. Bygherrerådgiver er Sweco.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS