Byggeriet af den nye hjørneejendom på Frederiksberg Allé 41 er gået i gang. Ejendommen opføres oven på Frederiksberg Allés kommende metrostation. Den vil byde på et righoldigt udvalg af madoplevelser og madkultur i 2 etager samt 30 nye boliger i Nordes tættest befolkede kommune.

Bag projektet står et bygherrekonsortie bestående af Unionkul Udvikling og NRE Denmark. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet COBE. NRE Denmark er totalentreprenør, og rådgivende ingeniører er Arne Elkjær A/S. Holdet har erfaringer fra blandt andet The Silo i Nordhavn, Papirøen og Nørreport Station.

- Vi ser frem til at opføre byggeriet, som vil udfylde en plads, der længe har stået tom på Frederiksberg Allé. Det er en af hovedstadens smukkeste gader, og en placering med denne adresse forpligter. Holdet bag det nye projekt har arbejdet intenst for at få både æstetiske, tekniske og økonomiske aspekter til at gå op i en højere enhed, og vi ser frem til at etablere Frederiksbergs nye knudepunkt og samlingssted, siger administrerende direktør for NRE Denmark, Jacob Eiskjær Olesen.

NB! Højhusbyggeri - EKSTRA KURSUS. Afholdes d. 29. maj 2018.

Holdet vandt en bygherrekonkurrence med deres fælles forslag til Frederiksberg Allé 41. Konkurrencen blev afholdt af Frederiksberg Kommune i 2016 sammen med Realdania By og Byg, og Frederiksberg Kommune har siden vedtaget en ny lokalplan for området. Grunden er netop blevet overdraget til bygherrekonsortiet.

I husets stueetage indrettes et madhus med 12-15 minikøkkener og madboder af høj kulinarisk standard, målrettet både beboere, naboer, forbipasserende og metropassager. En indskudt mezzaninetage får fleksibelt indrettede lokaler, hvor besøgende kan spise under roligere forhold eller deltage i aktiviteter med fokus på madkultur, for eksempel foredrag, events og undervisning, og også afholde private arrangementer.

Oven på madhuset etableres et stort udkragende dæk, der danner fundament for 13 "svævende" byhuse i 2 og 3 etager, 16 mindre lejligheder samt en enkelt penthouselejlighed. Facaderne udformes i forskellige murstensforbandter med inspiration fra den klassiske byggestil på Frederiksberg Allé. Facaderne udføres med mange detaljeringer, og hjørnehuset udformes som et slankt tårn – en nutidig hilsen til alléens mange gamle hjørnetårne. Boligerne får både et fællesområde i første sals højde i form af en indre grøn gårdhave og egne altaner, terrasser eller taghaver. Byggeriets tage bliver begrønnet med blandt andet buske og mindre træer.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.