Ofeliahaven rummer 2 boliggrupper, der hver består af 4 huse med saddeltage. Hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale gårdrum. Ejendommen rummer i alt 109 boliger, der varierer i størrelse fra 2-5 værelser, fordelt på 60-120 kvm.

I Helsingørs gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven med 109 boliger, der forventes klar til indflytning i slutningen af 2022.

- I Ofeliahaven flytter du ind i en spritny bolig med moderne og bæredygtige løsninger samt attraktive gårdmiljøer. Vi har gjort os umage for at skabe en hyggelig, grøn oase lige ved skoven og med stranden kun 2 kilometer væk. Samtidig har du Helsingørs centrum tæt på, som byder på en blanding af hyggelige stræder med bindingsværkshuse og et levende byliv med butikker, caféer og restauranter. Ofeliahaven bliver et attraktivt sted at bo, siger administrerende direktør hos Balder Danmark, Flemming Joseph Jensen, sig om ejendomsselskabets seneste skud på boligstammen.

Ofeliahaven afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd. Flemming Joseph Jensen fremhæver, at Ofeliahaven er skabt ud fra nogle helt særlige nøgleord.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

- Vi har haft et særligt fokus på at skabe ideelle rammer for fællesskab og livskvalitet i Ofeliahaven. Det kommer blandt andet til udtryk i de frodige gårdrum, som rummer legeområder med balancestammer og -stubbe samt legehuse. Her kommer også rolige opholdsområder med borde og bænke. Således er her faciliteter for både børn og voksne. Fokusset på fællesskabet ses også i orangeriet, hvor der kommer et grovkøkken og et stort opholdsrum, der er ideelt til fødselsdagsfester og andre hyggelige arrangementer, fortæller han.

Bæredygtighed har også spillet en væsentlig rolle i projektets tilblivelse. Ifølge Flemming Joseph Jensen er projektet skabt ud fra kravene i den internationalt anerkendte DGNB- certificeringsordning, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed.

Hele visionen for det gamle hospitalsområde er, at det skal forvandles til en levende bydel med boligmuligheder for alle generationer. Det er en vision, som alle områdets boligprojekter tilsammen bidrager til. Bovieran Danmark, som er en del af Balder-koncernen, opfører eksempelvis et seniorbofællesskab, som bidrager med boliger til seniorerne i kommunen.

Efter planen kommer området også til at byde på fællesfaciliteter som eksempelvis café, taghave, fitnessfaciliteter og lægepraksis.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS