Der er rift om de kommende lejligheder i det BIG-designede byggeri AARhus på Aarhus Ø, hvor der blandt andet er solgt en lejlighed til 17,5 millioner kr. Den dyreste lejlighed i byggeriet har et prisskilt på 25 millioner kr.

Selvom salget af de 254 projektlejligheder i byggeriet AARhus på Aarhus Havn første sættes i gang nu, er 30 procent af lejlighederne allerede solgt for samlet 360 millioner kr. Det skriver Århus Stiftstidende.

I februar 2016 kunne Boliga berette, at den dyreste lejlighed i Jylland var en projektlejlighed til 16 millioner kr. på havnen i Vejle, men den rekord bliver nu slået i det aarhusianske nybyggeri. Priserne på lejlighederne i AARhus varierer således fra 2,2 millioner kr. til 25 millioner kr.

NB! Alment boligbyggeri i Aarhus 2016-2026. Konferencen afholdes d. 29. september 2016.

Ifølge Johan Nairn, ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Bruuns Bro, der står for salget af AARhus, er det især folk, der i forvejen bor i dyre huse, der viser interesse i de dyreste lejligheder.

- Projektet har vækket et latent behov hos dem. Fordi det er et fantastisk byggeri med den bedste beliggenhed på Aarhus Ø. Og på grund af navnet Bjarke Ingels. Det er et helt unikt hus, han har tegnet. Han kan noget specielt, når han komponerer et byggeri. Der er optimal lys i og udsigt fra boligerne. Det giver en uovertruffen kvalitet, siger han til Århus Stiftstidende.

Ejendomsmægleren forventer, at alle lejligheder vil være solgt, når de står klar til indflytning i 2018. Også den dyreste lejlighed til 25 millioner kr. vil blive afsat, for ifølge Johan Nairn er der købere til lejligheder i den prisklasse i Aarhus.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 26. maj 2016.

- Men der er ikke mange. Mit gæt er, at der højst er 100 potentielle købere til en lejlighed i den prisklasse, siger Johan Nairn.

Jyllands nu dyrest udbudte lejlighed rummer 270 kvm fordelt på 2 etager. Dertil kommer 300 kvm tagterrasse i 65 meters højde på bygningens 20. etage. De mindste lejligheder i projektet bliver 50 kvm store.

Ifølge Boliga ligger Aarhus et godt stykke foran de øvrige jyske byer, hvad angår kvm-priser på ejerlejligheder. Den gennemsnitlige kvm-pris på en ejerlejlighed i Aarhus ligger på 30.292 kr., mens det i Aalborg er 24.132 kr., i Silkeborg 22.666 kr. og i Vejle 19.301 kr.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS