Det er den midtjyske entreprenør Frifeldt, der har købt det første byggefelt og som skal bygge husene. De første boliger står klar til indflytning i 2017.

Frifeldt har købt det første byggefelt i Ringkøbings nye naturbydel, og den midtjyske entreprenør står for både opførelsen og salget af boligerne.

Skitseprojektet for det nye kvarter er tegnet af det aalborgensiske arkitektfirma Nørkær+Poulsen i samarbejde med byudviklingsselskabet Ringkøbing K, der ejes af Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg. Parternes fælles ambition er, at udviklingen af den nye naturbydel skal bidrage til at fastholde og tiltrække beboere i området. Det skal ske ved at tilbyde moderne boliger med en unik adgang til attraktiv natur lige uden for hoveddøren.

NB! Skanderborg investerer 16 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. februar 2017.

Nørkær+Poulsens skitseprojekt forener vores ønsker om kvalitet i arkitektur og materialevalg og mødet mellem by og natur. Vi er glade for, at Frifeldt ser de kvaliteter, og nu har lavet en aftale om at købe jord til opførelse af de første boliger i den nye naturbydel. Nu glæder vi os til at se de første beboere flytte ind midt i naturen, siger Dorthe Frilund Jensen, projektdirektør i Ringkøbing K.

Frifeldt, der har mange års erfaring med at bygge fritidshuse i kystnær natur, glæder sig over at være de første, der opfører boliger i den nye naturbydel.

- Vi arbejder meget med at skabe flydende grænser mellem inde- og uderum og trække lyset ind i boligerne. Én måde at gøre det på, er at tænke i kubikmeter i stedet for i kvm. Det er en af kvaliteterne ved skitseprojektet, som vi er faldet for. Her er boligerne i 2 etager og der er skabt nogle spændende åbne rum mellem stueplan og 1. sal, der skaber et fantastisk lysindfald og styrker oplevelsen af at bo midt i naturen, siger Flemming Nielsen, administrerende direktør i Frifeldt.

NB! Herning investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. marts 2017.

De 36 boliger opføres som dobbelthuse, trippelhuse eller rækkehuse. Boligerne varierer i størrelse mellem 125 og 136 kvm og bliver i 2 plan. Hver bolig får sin egen private terrasse og adgang til egen parkeringsplads.

Hele kvarteret er udformet, så beboerne sikres privatliv på terrassen, samtidig med at der er mulighed for fællesskab med naboerne på de små mødepladser rundt om i kvarteret. Husene ligger midt i en eng med blandt andet solsikker, kornblomster og valmuer, der vokser vildt helt ind omkring husene.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

- Det er helt unikt, at naturen i bydelen er udviklet før husene. Derfor har vi arbejdet meget med at optimere adgangen til naturen, udsigten til fjorden og lysindfaldet i hver enkelt bolig. Samtidig har vi fokuseret på at skabe funktionelle boliger, der kan passe til mange forskellige typer mennesker, siger Jesper Korf, indehaver og arkitekt hos Nørkær+Poulsen, om skitseprojektet.

Lokalplanen for det første byggefelt blev godkendt i Ringkøbing-Skjern Kommunes Teknik- og miljøudvalg i september. Byggeriet af det første dobbelthus ventes at gå i gang i løbet af foråret 2017 og dermed kan de første beboere flytte ind allerede i 2017. Inden byggeriet går i gang, etablerer Ringkøbing K en ny hovedadgangsvej til bydelen, der løber parallelt med den eksisterende adgangsvej.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked