Aarhus Kommune er inviterer til åbningsfest, når Letbanen åbner lørdag den 23. september 2017. Letbanen bydes velkommen med en åbningsfest for alle borgere på Hack Kampmans Plads ved Dokk1.

Ventetiden har været lang, trafikken har til tider været udfordret, men nu er der lys for enden af skinnerne. Danmarks første letbane er klar til at rulle ud i de aarhusianske gader.

- Nu åbner den første etape af Letbanen endelig, og det er der god grund til at fejre. Nu bliver det muligt at komme rundt i byen på en moderne og miljøvenlig måde. Vækstområdet i Skejby med arbejdspladser, uddannelser og det nye universitetshospital får glæde af letbanetoget, og flaget går helt til tops, når Odder og Djursland senere kobles på, og Østjylland bliver bundet langt bedre sammen, siger regionrådsformand Bent Hansen.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard ser også frem til mærkedagen for Aarhus og omegn.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

- Med Letbanen tager vi fat på et helt nyt kapitel i Aarhus og det østjyske. Letbanen giver den kollektive trafik et solidt løft og gør det lettere for os alle sammen at komme rundt – fordi mange vil bruge den, og fordi den vil aflaste den øvrige infrastruktur. Set i det perspektiv bliver Letbanen et vigtigt omdrejningspunkt for den positive udvikling og vækst, Aarhus i de her år oplever, siger han.

Letbanen åbnes officielt med en kort talerække og sang klokken 11 på Hack Kampmans Plads ved Dokk1. Herefter vil der være uddeling af kransekage og kaffe. På festpladsen vil der frem til klokken 17 være madboder, informationsboder og aktiviteter for de yngste.

Letbanen kører hvert kvarter i tidsrummet 12-17 fra Dokk1 til AU Hospital (Skejby). Den stopper ikke undervejs. Man kan være heldig at få billet til en af dagens ture. Billetterne uddeles fra en billetstand ved Dokk1 fra klokken 11.30 efter først-til-mølle princippet.

Ved stoppet i Skejby byder Business Park Skejby Letbanen velkommen med en række aktiviteter, der blandt andet viser, hvad erhvervsområdet, uddannelsesinstitutionerne og Aarhus Universitetshospital har at byde på.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS