By & Havn har indgået en detailhandelsaftale med Nordic Real Estate Partners (NREP), som skal sikre liv i Århusgadekvarteret. By & Havn skyder således 5.000 kvm lokaler i de ’gamle’ bygninger og 8.000 kvm lokaler i nybyggerier ind i aftalen. Desuden er der en option på 5.000 kvm i nybyggerier i Århusgadekvarteret Vest.

Allerede i forbindelse med arbejdet med masterplanen i Århusgadekvarteret formulerede By & Havn en detailhandelsstrategi for at sikre butiks- og restaurationslivet i kvarteret. Med den nye aftale mellem By & Havn og NREP føres strategien nu ud i livet.

- Det er en rigtig god dag. Den innovative samarbejdsaftale med NREP bekræfter, at strategien var rigtig tænkt dengang. Med NREP har By & Havn fået en samarbejdspartner med både kapital og indgående erfaring med drift og udvikling af detailhandelsområder, siger administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

- En aftale som denne er ikke set før. I Århusgadekvarteret kombineres fordelene ved en handelsgade som for eksempel Gl. Kongevej med hyggelige, selvstændige butikker og caféer – med fordelene ved butikscentret, der typisk har fælles ejerskab, et varieret mix af butikker, fælles markedsføring og så videre. Vi glæder os meget til at arbejde med Århusgadekvarterets detailhandel i de kommende år, siger CIO Rasmus Nørgaard, NREP.

Udviklingen i Århusgadekvarteret er nu så langt, at de første beboere netop er flyttet ind i kvarteret. Al boligjord er for længst solgt til investorer, men i mange tilfælde har By & Havn tilbagekøbt stueetagerne til detailhandelsformål, når selskabet har solgt en byggeret til en investor. Desuden ejer By & Havn alle de ’gamle’ byggerier i Århusgadekvarteret, som stammer fra områdets tid som industri- og frihavnsområde.

NB! Copsum 2015. Arrangementet afholdes d. 20.-21. maj 2015.

Det nye selskab stiftes som et komplementaraktieselskab, hvor ejerandelene fordeles med 60 procent til NREP og 40 procent til By & Havn. By & Havn skyder således 13.000 kvm lokaler ind i aftalen, og der er en option på 5.000 kvm i nybyggerier fra den kommende lokalplan i Århusgadekvarteret Vest.

Mens By & Havn bidrager med indskud af lokaler og ejendomme, bidrager NREP med indskud af kapital.  By & Havns ejendomme og lokaler ligger primært i stueetagerne, men hvor det er naturligt ift. byggeriet kan også 1. sal indskydes.

NB! Butiksudvikling og nethandel - konsekvenser og løsninger 2016-2025. Konferencen afholdes d. 20. maj 2015.

Det samlede område forventes udviklet indenfor 5 – 7 år fra stiftelsen og vil på det tidspunkt andrage en værdi på 400-600 millioner kr. Dette beløb dækker det samlede projekt – altså 5.000 kvm i eksisterende bygninger samt 8.000 kvm i nye byggerier inklusiv optionen på 5.000 kvm i Århusgade Vest.

Aftalen er netop blevet tiltrådt af bestyrelserne både i By & Havn og i NREP, men der er ikke indgået konkrete aftaler med butiksejere og restauratører endnu. De første sonderinger viser dog stor interesse for at lokalisere butikker og spisesteder i Århusgadekvarteret.

NB! Butikscentre - udvikling og udfordringer 2016-2016. Konferencen afholdes d. 16. september 2015.

- Visionen for området er, at det bliver et indkøbsområde med fokus på kvalitet og fødevarer, siger Jens Kramer Mikkelsen.

- Der vil meget hurtigt ligge 1-2 supermarkeder. Derefter sker udviklingen løbende, og om 5-7 år forestiller jeg mig, at man kan ankomme til kvarteret - for eksempel til den nye Metrostation – og så vil man først se de gamle, bevaringsværdige ejendomme, der er omdannet til handel med dagligvarer, designartikler og kvalitetsfødevarer. I en baggård er der måske indrettet små restauranter og værksteder, og i et større lokale ligger måske Nordhavns fødevaremarked. Langs Århusgade, som er kvarterets hovedstrøg, finder man et godt mix af butikker fra de store kæder og små butikker, der for eksempel sælger briller, tøj og designartikler – fuldstændig ligesom i Nordre Frihavnsgade eller på Østerbrogade, fortsætter han.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter