NREP og Reitan Ejendomsudvikling sælger ejendom med 168 boliger samt 4 butikker og en parkeringskælder i det centrale Odense til kapitalforvalteren Aberdeen Standard Investments, som er sultne på flere boligopkøb.

Efter en mislykket satsning med et stort biografcenter i 2001 stod bygningen på hjørnet af Rugårdsvej og Vestre Stationsvej i Odense forsømt tilbage, indtil den i 2015 blev revet ned, og et joint venture mellem NREP og Reitan Ejendomsudvikling sammen udviklede og opførte en ny ejendom på knap 25.000 kvm med 168 lejeboliger, heraf 63 studieboliger, og en række solide butikker som Rema 1000, Lagkagehuset og Fitness DK på gadeplan samt en fuld parkeringskælder udlejet til Apcoa. Nu er ejendommen solgt til Aberdeen.

- Her i HC Andersens by fandt vi en grim ælling, som vi på et par år gjorde til en smuk svane. Det er en sund og velfungerende ejendom, som vi nu med stolthed sender videre til Aberdeen. Vi er meget tilfredse med vores gode samarbejde med Reitan Ejendomsudvikling om at udvikle ejendommen fra at være en af Odenses problembørn til i dag at huse både et sundt forretningsliv og små boliger til unge studerende, hvilket er med til at gøre den til et stærkt aktiv i byen, siger Thomas Riise-Jakobsen, der er partner i NREP.

Aberdeen Standard Investments køber ejendommen på vegne af Aberdeen Standard Pan-European Residential Property Fund (ASPER), hvor Marc Pamin, Fund Manager, glæder sig over handelen.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

- Vi er tilfredse med købet af den moderne og veludførte boligejendom i en nøgleby i Danmark som Odense, og det er en stærk tilføjelse til porteføljen. Ejendommen bidrager positivt til vores investorers langsigtede løbende afkast og til yderligere diversificering af porteføljen. Vi er stolte over købet, som vil sikre den fortsætte stærke vækst i fonden, hvilket i dag overstiger mere end 1,3 milliarder euro (knap 9,7 milliarder kr.) – dette opnået på mindre end 3 år siden etableringen af fonden i 2018, siger han.

Også Andreas Hjortholt, Head of Transactions fra Aberdeen Standard Investments glæder sig.

- Dette er det tredje opkøb for ASPER i Danmark. Vi er fortsat i markedet for køb af velbeliggende, nyopførte boligudlejningsejendomme. Vi er også på udkig efter flere velbeliggende logistikejendomme, ejendomme med lange lejekontrakter og solide lejere, samt multibruger-ejendomme på centrale beliggenheder i blandt andet København og Aarhus, siger han.

På købersiden har Bech-Bruun ydet juridisk bistand til Aberdeen Standard Investments. Deloitte har ydet finansiel og skattemæssig rådgivning. På sælgersiden har Plesner advokatpartnerselskab ydet juridisk bistand til NREP og Reitan Ejendomsudvikling. PwC har ydet finansiel og skattemæssig rådgivning.

Colliers International har været mægler på salget på vegne af NREP og Reitan.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked