Nordea Ejendomme og FB Gruppen vil omdanne den 4.700 kvm store Pladehallen til boliger og butikker i stueetagen. Derudover vil parterne opføre en 18.000 kvm bygning med familie- og ungdomsboliger på Vestre Teglgade.

DesignGroup Architects/C.F. Møller og Arkitema har sat stregerne til projektet, som omfatter en omdannelse af Pladehallen til 4.000 kvm boliger samt 700 kvm butikker i stuetagen.

Et nyt byggeprojekt ved Vestre Teglgade opføres i karréstruktur og indeholder boliger og ungdomsboliger i den sydlige del af bebyggelsen. Bebyggelsen ved Vestre Teglgade vil på det højeste punkt mod Nordre Teglkaj blive i 8 etager med en bygningshøjde på maksimalt 29 meter, mens den den øvrige del af bebyggelsen opføres 5-7 etager.

NB! Byudvikling for 35 milliarder i Sydhavn 2016-2026. Konferencen afholdes d. 11. november 2015.

En del af stueetagen mod Nordre Teglkaj og en mindre plads på hjørnet mod ’kvartersstrøget’ øst for bygningen forberedes til udadvendte funktioner. Bebyggelsen omfatter 18.000 kvm, hvoraf de fleste udlægges til familieboliger, men 3.700 kvm udlægges til ungdomsboliger. I projektet ønskes dele af den eksisterende bygning genanvendt.

I projektet indgår også udformning af Kulturpladsen som offentligt byrum. Pladsen foreslås udformet med boldbane, legeplads, plads til midlertidige aktiviteter, opholdsmuligheder og andre aktiviteter.

For at det samlede projekt kan gennemføres, skal der udarbejdes en ny lokalplan, som skal i offentlig høring fra december 2015 til februar 2016. Lokalplanen ventes endeligt vedtaget i Borgerrepræsentationen i maj 2016.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.