Obton og Koncenton flytter ind i lejemål på godt 6.000 kvm i Nicolinehus. Selv om der endnu er knap 2 år til, at Nicolinehus på Aarhus Ø står færdigt, er alle kontorlejemål dermed udlejet.

Det Aarhus-baserede investeringsselskab Obton sætter sig på alle de godt 6.000 kvm, der er dedikeret til kontorlejemål i det nye Nicolinehus, som netop nu skyder op på Aarhus Ø. Sammen med Obton følger også søsterselskabet Koncenton.

Obton og Koncenton har allerede samlet passeret 200 medarbejdere, der i dag holder til i Prismet. Men Anders Marcus, direktør og stifter af Obton, forventer at ansætte mere end 100 nye medarbejdere i de 2 selskaber frem mod overtagelsen af Nicolinehus.

– Her tror vi på, at et så arkitektonisk spændende domicil som Nicolinehus på Aarhus Ø i sig selv kan være med til at skabe opmærksomhed om vores virksomhed. Både overfor nye medarbejdere men også i international sammenhæng, hvor man ikke skal underkende signalværdien i, hvordan man bor. Så vi glæder os meget til at flytte ind, siger Anders Marcus.

Søren Lindbjerg, partner i Colliers, har formidlet aftalen, og den erfarne mægler er ikke bange for at beskrive aftalen som en enestående og historisk aftale.

– For Nicolinehus og resten af Aarhus Ø får det en enorm betydning, at der nu rykker en stor og levende virksomhed ind i området og dermed bidrager til alt det liv, der vil give den nye bydel puls, siger Søren Lindbjerg.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Obton er i dag blandt Europas største investorer i solenergi og står bag over 900 solcelleparker til en værdi af mere end 14,7 milliarder kr. Dermed er Obton også Danmarks største investeringspartner inden for solenergi med flere end 3.400 investorer. Udover hovedkontoret i Aarhus har Obton også kontorer i Frankrig, Italien, Østrig og Grækenland.

Koncenton er en del af Obton Group og var i 2019 den største ejendomsinvestor i Danmark målt på transaktioner, og sammen med mere end 2.500 investorer har Koncenton indtil nu investeret i 58 store ejendomme med over 4.600 boliger, der har en værdi på over 9,1 milliarder kr.

– Vi er stolte, ydmyge og meget glade for den modtagelse, Nicolinehus har fået. Med næsten 2 års byggetid tilbage er vi nu i mål med udlejningen af alle 6.000 kontor-kvadratmeter, og vi er tilmed rundet 130 solgte ejerlejligheder ud af 180. Føtex er klar til at rykke ind, og alle øvrige butikslokaler og den centrale markedshal er også udlejet til en operatør, som er i fuld gang med at skabe det helt rigtige mix af specialbutikker, spisesteder og stadepladser. Reelt er det lige nu kun restauranten på toppen og fitness-centeret under jorden, hvor vi endnu ikke har lukket de endelige aftaler, siger direktør og medejer Martin Busk fra Bricks, der står bag opførelsen af Nicolinehus.

Nicolinehus ligger mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn, tæt på kajkanter til begge sider, og vil med Nicoline Kochs Stræde binde Aarhus Ø sammen med resten af Aarhus. Her møder man den centrale markedshal med cafeer og stande og et atrium i 4 etager, en helt ny Føtex og flere mindre butikker i stueplan, som bliver et naturligt møde- og indkøbssted for alle i Aarhus C og Aarhus Ø. I Nicolinehus’ 2 etagers kælder bliver der desuden plads til fitnesscenter og 450 parkeringspladser.

Bygningen omfatter samlet 40.000 kvm samt 25.000 kvm kælder.

Nicolinehus:
• 181 ejerlejligheder
• 60 lejeboliger
• 2 gæsteboliger for husets beboere.
• Markedshal med cafeer og stande, der sælger mad og drikke
• Første dagligvarebutik på Aarhus Ø: Føtex
• Specialbutikker
• Restauranter
• Område med pool og sauna
• 2 etagers kælder med fitnesscenter og cirka 450 parkeringspladser.
• Bar og restaurant på toppen
• Godt 6.000 kvm. kontor/erhverv fordelt på 3 etager.

 


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS