Den lokale entreprenør Vestergaard Nielsen A/S købte i 2017 det areal, hvor den nu nedlagte Lellinge skole samt SFO lå. Byrådet har givet grønt lys til, at der kan opføres 40 boliger på grunden.

Køge Byråd besluttede den 24. april 2018 at vedtage en ny lokalplan for Lellinge, der gør plads til op til 40 helt nye tæt-lav boliger som række-, kæde- eller dobbelthuse. De nye boliger skal blandt andet bygges der, hvor den tidligere og nu nedlagte Lellinge skole samt SFO lå. Den nedlagte skole og SFO planlægges nedrevet.

- Det er blevet populært at bo i Køge Kommune og mange af byerne oplever en øget interesse fra mulige tilflyttere. Det er derfor dejligt, at der bygges nyt, der hvor det gamle ikke længere har funktion. De tilflyttere som muligvis flytter hertil fra helt andre egne, kan se frem til en vikingeborg i baghaven og nogle dejlige naboer i Lellinge, siger Borgmester Marie Stærke.

Den nye lokalplan skal sikre, at de nye boligbebyggelser tilpasses Lellinges arkitektur, blandt andet i form af symmetriske sadeltage.

NB! Ringsted investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 4. oktober 2018.

Køge Kommune har gennem de seneste 5 år haft en årligt befolkningstilvækst på 500 indbyggere årligt. Efter en del år med fald i antallet af børn i aldersgruppen 0–5 år, er det de seneste år igen begyndt at vokse.

Den seneste befolkningsprognose viser, at der over de næste 10 år vil komme godt 30 procent flere småbørnsborgere til kommunen. Det sætter pladssituationen under pres visse steder, og derfor besluttede byrådet på mødet den 24. april 2018 også at godkende en ombygning af de 3 institutioner tidligere SFO, Basen og daginstitutionerne Tumlehuset og Alkereden for samlet set 10 millioner kr. Det vil i alt skabe 48 nye vuggestuepladser og 66 børnehavepladser.

- Køge Kommune vokser med flere tilflyttere og flere små nye borgere og det er kun dejligt. Men med nye borgere, følger også nye behov. Og dem skal vi være på forkant med. Derfor har vi i Byrådet bevilget penge til hurtigt at kunne udbygge nogle af vores eksisterende institutioner, så der er god plads til børnene at tumle omkring på, siger Borgmester Marie Stærke.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS