Cirka 12 kilometer fra Odense Centrum, sætter Tarup-Davinde nu gang i transformationen af en nedlagt landejendom.

Den transformerede landejendom skal både informere og invitere til brug af det 4 millioner kvm store naturområde, og samtidig facilitere mødet og dialogen mellem brugerne, nye som gamle, så der udvikles helt nye fællesskaber.

Området har årligt 80.000 besøgende, der tæller faste brugere fra foreninger, institutioner og skoler, samt selvorganiserede og turister. Nye faciliteter og en styrket formidling vil forbedre mulighederne for både hverdagsbrug, foreningsaftner, eventafvikling, undervisning og formidlingsaktiviteter og turfriluftsliv.

- Vi er nu kommet et langt skridt tættere på at kunne realisere et fælles mødested i Tarup-Davinde. Det er virkelig positivt, at så mange brugere har været med til at udvikle dette fælles mødested. Et sted, som både nuværende og de mange nye brugere af hele området skal dele. Det er en god dag for alle os, der elsker at være aktive i naturen, siger formand for Tarup-Davinde og byrådsmedlem i Odense Kommune Maria Brumvig.

Middelfart: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. maj 2022.

Projektet har en etableringsudgift på i alt 12 millioner kr. Odense Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune ejer Tarup-Davinde og støtter projektet med 4,6 millioner kr. Derudover støtter Lokale og Anlægsfonden med 3,5 millioner kr, Realdania med 2,5 millioner kr. og Statens Kunstfond med 450.000 kr. Restfinansieringen søges tilvejebragt via fondsstøtte.

- Der er stigende interesse for at opholde sig i naturen. Dette projekt er et spændende eksempel på, hvordan et teknisk anlæg også kan danne ramme om naturoplevelser. Udvindingen af grus, har skabt et unikt landskab, der nu med få bygningsmæssige ændringer af en tidligere landejendom i området, bliver beriget med et mødested af høj kvalitet, der vil skabe endnu bedre rammer for naturoplevelser i området, siger Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i Realdania.

Praksis Arkitekter har udarbejdet skitseforslaget, som er videreprojekteret af Jep Arkitektur i samarbejde med Ingeniør Henry Jensen.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse