Energistyrelsen har sendt udkast til ændring af 2 bekendtgørelser om energimærkning af bygninger og håndbog for Energikonsulenter i høring. Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 9. maj 2018.

I forbindelse med offentliggørelsen af ”Kvalitetskontrol for energimærkninger fra 2016” meddelte Energistyrelsen, at kravene til energimærkningsfirmaerne vil blive skærpet yderligere.

Udkast til ændring af bekendtgørelsen om energimærkning af bygninger indeholder således en ny bestemmelse, som giver mulighed for at påbyde ekstraordinært besøg fra de certificerende organer, der fører kontrol med energimærkningsfirmaerne. Derudover indeholder udkastet enkelte andre tilpasninger.

Samtidig har Transport-, Bygnings – og Boligministeriet meddelt, at de ændrer energifaktorerne i bygningsreglementet pr. 1. juli 2018. Energistyrelsen vil derfor ændre bekendtgørelse om Håndbog for Energikonsulenter (HB2016), idet energifaktorerne har betydning for, hvilket energimærke en bygning kan opnå.

Energistyrelsens udkast, der sendes i høring, er således ikke en gennemgribende revision af håndbogen. Styrelsen forventer, at Håndbog for Energikonsulenter (HB2016) vil blive gennemgået mere omfattende i forlængelse af energi-, forsynings- og klimaministerens revision af energimærkningsordningen.

Eventuelle bemærkninger til høringsudkastene skal sendes til Energistyrelsen på adressen: emo-info@

ens.dk, cc. til jpa@ens.dk senest den 9. maj 2018. Nærmere detaljer er beskrevet i høringsbrevene.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS