Et nyt, markant milliardbyggeri i Aarhus midtby går nu i gang efter flere års tilløb. Entreprenørmaskinerne har taget hul på 1. etape af Frederiks Plads på den grund, hvor DSB's Komponentværksted tidligere lå. Projektet omfatter i alt 48.500 kvm bolig- og erhvervsbyggeri.

NCC går i jorden med 1. etape af Frederiks Plads, som omfatter 13.500 kvm bolig- og butiksbyggeri på det hjørne af grunden, der støder op til den sydlige del af Værkmestergade og Jægergårdsgade. De første lejligheder i det 230 millioner kr. dyre byggeri forventes at være klar til indflytning ved udgangen af 2016.

- Frederiks Plads omdanner en kedelig industribygning til et spændende bymiljø. Ideen med projektet er at skabe et naturligt samlingspunkt, som binder byens kvarterer sammen, og som er tæt på midtbyens liv og havnens puls, siger Ib Høgsberg, projektchef i NCC Construction, som er totalentreprenør på projektet.

NB! Infrastrukturudvikling i Aarhus. Konferencen afholdes d. 2. juni 2015.

Frederiks Plads bliver udformet som en bydel i byen, hvor bygningerne omkranser et indre torv med træer, legepladser og grønne arealer. Når projektet står færdigt, får Aarhus et nyt dynamisk byrum, der binder midtbyen sammen med Frederiksberg og havnearealerne. Første etape af det nye prestigebyggeri forventes at skaber 150-200 arbejdspladser i byggeperioden.

NCC går nu i gang med de første udgravninger og funderingen til den store fælles P-kælder i 2 etager, der ligger 8-9 meter under jorden. Parkeringskælderen kommer til at rumme 500 parkeringspladser til beboere og medarbejdere i virksomheder på Frederiks Plads. Dermed bliver en del af trafikbelastningen i området flyttet under jorden.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 19. marts 2015.

Projektchef Ib Høgsberg lægger ikke skjul på, at Frederiks Plads er et byggeri med komplicerede jordforhold og flere udfordringer, fordi det både går i dybden og i højden.

- Udfordringen ved opstarten af byggeriet er udførelse af spuns og pælefundering, som i en periode kan medføre beklagelige gener for de nærmeste naboer til byggeriet. Det er desværre en konsekvens, når der bygges i midtbyen, men vi søger at få det løst så optimalt som muligt og håber på naboernes forståelse i den periode, arbejdet står på, siger Ib Høgsberg.

De begyndende arbejder på pladsen er udførelse af spuns omkring hele grunden, som sikrer, at kælderen kan udføres i 2 etager under jorden. Derefter udgraves der til kælderen, og der nedrammes pæle, som sikrer, at bygningerne står solidt plantet i jorden.

NB! Rådgiveransvar mellem byggeprojektets parter (Aarhus). Konferencen afholdes d. 5. februar 2015.

- Når fundamentet er på plads, begynder byggeriet at komme op af jorden igen som store legoklodser, der slutter med at blive til flotte boliger, butikker og kontorer med udsigt over byen, siger Ib Høgsberg.

Frederiks Plads er tegnet af C.F. Møller, og udvikles af NCC Property Development og Bricks. Projektet er på i alt 48.500 kvm, heraf 35.000 kvm erhverv (5000 kvm butikker) og 12.000 kvm boliger med 1.500 kvm butik. Bebyggelsen stiger i højde fra omkring 5-6-7 etager mod Jægergårdsgade til 14-19 etager ved Værkmestergade. Der planlægges 150 boliger på 2-3 værelser og enkelte penthouselejligheder.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter