Aalborg Kommune arbejder målrettet med at give plads til en rig natur i hele kommunen. Gug Alper er et godt eksempel på, hvordan kommunens ideer bli-ver omsat til praksis af private virksomheder og entreprenører. Et projekt der blomstrer - i bogstaveligste forstand - til glæde for øjet og for naturen.

I 2018 startede den nordjyske iværksætter Mads Peter Veiby og entreprenørvirksomheden Arkil et byggeprojekt i Gug Alper, hvor der gives plads til mere rig natur på de store fællesarealer.

På arealerne er der sået frø fra Aalborg Blandingen, som består af vilde danske urter, der er gode for biodiversiteten. Frøblandingen er særligt sammensat af Aalborg Kommune, som en del af arbejdet for en rigere natur. Og effekten kan mærkes i Gug Alper.

- Blomsterne ses så langt øjet rækker, og der summer af liv. På meget kort tid, har vi fået flere dyr i området. De blomstrende urter har tiltrukket bier, sommerfugle, hare og råvildt. Og så er det bare rigtig smukt. En tidsel er super smuk, hvis bare den får plads og lov til at blomstre, udtaler Mads Peter Veiby.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Aalborg Kommune har et stort fokus på biodiversiteten og arbejder målrettet med hele tiden at give naturen mere plads. Det gælder også på private arealer, hvor kommunes nyligt ansatte biodiversitetskoordinator gerne vejleder ved større private projekter.

- Uanset om det er i de store naturområder, på mindre kommunale arealer eller om det er på private arealer, så vil vi gerne hjælpe med at understøtte en rigere natur. Hvis vi kan hjælpe flere til at gøre det lettere at passe på vores unikke danske natur, så har vi løst en vigtig opgave, siger biodiversitetskoordinator i Aalborg Kommune, Camilla Dahlgaard Astrup.

Og her er et af nøgleordene let. For når den vilde natur får mere plads, kræver det mindre vedligeholdelse. Det kan derfor sagtens være en fryd for øjet og kræve mindre arbejdstid at forvandle store arealer til vildere natur. Det er Gug Alper et godt eksempel på.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland