Den store handelsaktivitet på boligmarkedet det seneste år har i den grad tyndet ud i udvalget af boliger hos landets ejendomsmæglere. Men i marts 2021 vendte udviklingen. Der er dog stadig et stykke vej til udbuddet før coronakrisen, vurderer Estate.

Udbuddet af boliger på hylderne hos landets ejendomsmæglere stiger stødt uge for uge. Det viser friske tal over boligudbuddet fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

- Vi begynder at se en mere stabil udvikling på boligmarkedet. Mange danskeres akutte boligbehov er efterhånden blevet stillet efter et tempofyldt år. Der vil selvfølgelig være lokale forskelle, men generelt tegner der sig et billede af, at vi nu går en roligere tid i møde. Vi ser en vis mæthed indfinde sig, siger Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 26. august 2021.

De seneste tal fra Boligsiden viser, at der ved udgangen af sidste uge totalt var 39.274 boliger i udbud på tværs af alle landets ejendomsmæglerkæder. Ved årets begyndelse lød udbuddet på 41.037 boliger.

Fra nytår og frem til påske skrumpede boligudbuddet ned til 37.000, men henover påsken vendte udviklingen, hvorefter vi har set en opadgående trend. Siden påske er boligudbuddet i gennemsnit vokset med 155 boliger ugentligt.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

Der er dog stadig et stykke vej til udbuddet før corona. I uge 1 i 2020 var boligudbuddet eksempelvis 57.125 boliger. Hos Estate vurderer man dog, at udbuddet nok skal komme tilbage, om end det kan tage lidt tid.

- Der er en naturlig grænse for, hvor mange boliger, der kan handles over tid. Før eller siden når vi et punkt, hvor de mest akutte boligbehov er blevet opfyldt, og markedsudviklingen tyder på, at vi er ved at nå den grænse efter et tumultarisk år, siger Alexander Falck Winther.

Jylland: Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 14. september 2021.

Genåbningen af Danmark er i fuld gang, og i takt med at flere restriktioner ophæves, forventer man hos Estate, at markedsdynamikken fra før corona vil indfinde sig igen.

- Danskerne har haft et stærkt begrænset forbrug under nedlukningen, og de sparede midler har derfor kunne bruges til generel opsparing eller til udbetaling til en ny bolig, som en del har gjort. Vi har dog en klar forventning om, at boligmarkedet lige så stille vil genfinde balancen fra tiden før corona henover de kommende måneder, siger Alexander Falck Winther.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.