Ny plan med mulighed for at bygge hotel og boliger i op til 4 etager i område, der i dag rummer kulturhus, trælast samt detailhandel og boliger.

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har besluttet at sende et lokalplanforslag (PDF) i høring for er areal, der omfatter Kulturhuset Blokhus i Hune samt XL Byg på grunden langs Aalborgvej og Vesterhavsvej.

Med lokalplanforslaget lovliggøres aktiviteterne i Kulturhuset & Skulpturparken, hvor der udstilles sandskulpturer om sommeren, mens der blandt andet er er julelysudstilling i vintermånederne. Kulturhuset har hidtil levet på dispensationer fra den gældende lokalplan.

- Det er en stor omdannelselsplan, sagde Teknik- og Miljøudvalgets formand Jens Christian Golding (S), da kommunalbestyrelsen den 26. februar 2020 besluttede at sende lokalplanforslaget i offentlig høring.

Lokalplanen er udarbejdet for at sikre udviklingsmulighederne for kulturhuset, der via selskabet B10 Invest ejes af John Andersen. Planen skal desuden give mulighed for at fortætte og udvikle det øvrige område med hotel og boliger i op til 4 etager under hensyntagen til den omkringliggende bebyggelse.

Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

Området rummer detailhandel og boliger foruden kulturhuset med tilhørende skulpturpark samt XL Byg. Politikerne har således valgt at tage et stor område med i lokalplanen.

- Og det ser ud til, at det var en klog beslutning, da vi tog hele området med, for der er flere spillere på banen omkring dette, sagde Jens Christian Golding på kommunalbestyrelsesmødet.

Lokalplanen skal sikre at der i området kan etableres boliger, hotel, butikker samt turistrelaterede erhverv. Desuden er formålet at bebyggelsen mod Vesterhavsvej og Hunetorpvej fremstår i en sammenhæng med den øvrige byggestil i Hune.

Der kan indenfor lokalplanens område etableres dagligvarebutikker på op til 1.500 kvm, udvalgsvarebutikker på op til 2.000 kvm og butikker med særligt pladskrævende varegrupper på op til 3.000 kvm. Den samlede ramme for butiksformål indenfor lokalplanen er 3.000 kvm, hvor eksisterende detailhandel medregnes. Foruden XL-byg ligger der en bager og en radio-/tv-forhandler i området.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne