Koncernens omsætning faldt som ventet, mens fortsatte nedskrivninger på et større anlægsprojekt og enkelte øvrige projekter medførte et utilfredsstillende underskud i 2. kvartal 2018 i MTH Group. Koncernen øgede ordreindgangen og skabte de første resultater af Fokus 2018-programmet i MT Højgaard.

I 2. kvartal 2018 udgjorde MTH Groups omsætning 1,7 milliarder kr. mod 1,9 milliarder kr. i samme periode sidste år i forlængelse af den lave ordreindgang i 2017. Koncernens driftsresultat før særlige poster var utilfredsstillende med et underskud på 34 millioner kr. mod et overskud på 38 millioner kr. i 2. kvartal 2017.

MTH Group havde en ordreindgang på 4 milliarder kr. i 2. kvartal mod 1,8 milliarder kr. i samme periode sidste år, og ordrebeholdningen steg til 9,2 milliarder kr. ved kvartalets udgang mod 7,8 milliarder kr. på samme tidspunkt sidste år. Fremgangen blev blandt andet realiseret som følge af indsatser i Fokus 2018-programmet, der bidrog til at øge andelen af vundne udbud og ordrer med god bonitet og planlagt opstart i 2018 og 2019.

NB! Forurenede grunde - problemer, løsninger og projektudvikling. Konferencen afholdes d. 13. november 2018.

- Resultaterne var klart utilfredsstillende i 2. kvartal, hvor vi var nødt til at tage en stor nedskrivning på et anlægsprojekt og i øvrigt havde for lav kapacitetsudnyttelse i kølvandet på den lave ordreindgang i 2017. Det seneste halve år har vi arbejdet intensivt på at skabe den nødvendige fremdrift i MT Højgaard under overskriften "Fokus 2018", og vi glæder os over at have landet nye ordrer for 4 milliarder kr. alene i 2. kvartal og skabt grundlag for en forbedring af indtjeningen i den kommende tid. Vi er i den forbindelse glade for udmeldingen om den forventede likviditetstilførsel fra Knud Højgaards Fond, der vil skabe den nødvendige arbejdsro for den kommende periode, siger CFO Egil Mølsted Madsen.

Fokus 2018-programmet ventes fortsat at sænke de samlede omkostninger i MT Højgaard med 100 millioner kr. med fuld effekt fra 2019.

NB! Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter. Konferencen afholdes d. 15. november 2018.

MTH GROUP sænkede onsdag den 15. august forventningerne til det primære driftsresultat (EBIT) til niveauet 0-50 millioner kr. mod tidligere udmeldt 140-180 millioner kr. Omsætningen ventes uændret at blive omkring 6,8 milliarder kr.

Indtjeningen ventes at blive forbedret i 2. halvår som følge af stigende omsætning, effekten af den allerede gennemførte kapacitetstilpasning i MT Højgaard samt en intensiveret indsats omkring Fokus 2018-programmet, der skal styrke konkurrencekraften i MT Højgaards danske forretning.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter