Boligselskabet Sjælland skaber et nyt plejecenter designet med et særligt øje for ældre med demens. MT Højgaard Danmark har netop skrevet under på den betingede totalentreprisekontrakt til omkring 150 millioner kr.

I slutningen af 2023 går MT Højgaard Danmark i jorden i Tune i Greve Kommune. Her skal entreprenøren bygge et nyt plejecenter for Boligselskabet Sjælland.

- Vi tror på en model, som er tillidsbaseret, og hvor vi i fællesskab finder de rigtige løsninger, så vi sammen kan skabe det bedst mulige projekt, inden for de rammer vi har. Det var MT Højgaard Danmark parat til, og det er vi rigtig glade for. Byggebranchen er som så mange andre presset på både pris og kvalitet. Vi kommer simpelthen ikke i mål med at bygge det bedste, vi kan, hvis ikke alle tager ansvar, siger Boligselskabet Sjællands byggechef, Per Bro.

Boligselskabet Sjælland ønsker, at plejecentret skal opføres så klimavenligt som muligt. Derfor skal boligselskabet nu sammen med MT Højgaard Danmark granske projektmaterialet tæt for at finde mulige optimeringer, inden entreprenøren starter arbejderne på byggepladsen.

Investeringer for 25 milliarder i plejeboliger. Konferencen afholdes den 10. maj 2023.

- Nu handler det om at give bygherren og beboerne mest plejecenter og lavest mulig CO2-udledning for pengene. Krydslamineret tømmer, eller CLT som det også kaldes, er et limtræsbaseret materiale, vi gerne vil forsøge at arbejde ind i projektet. Udover at give en rolig og smuk finish, så bidrager materialet også til at forbedre byggeriets CO2-regnskab, siger Michael Christiansen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, som har udarbejdet det vindende tilbud sammen med Norconsult.

Vandkunsten har tegnet det 7.500 kvm store plejecenter som et 8-tal. For Boligselskabet Sjælland har det også været vigtigt, at naturen integreres bedst muligt i plejecentret, der dog samtidig skal have et højt niveau af tryghed og sikkerhed for beboerne.

MT Højgaard Danmark og Boligselskabet har skrevet under på den betingede totalentreprisekontrakt til omkring 150 millioner kr. Parterne forventer at underskrive en ubetinget kontrakt på det færdige projekt i slutningen af året.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS