Sent i aftes modtog NCC prisen for verdens bedste boligbyggeri for lejlighederne på Krøyers Plads på Christianshavn. Den prestigefyldte MIPIM-pris uddeles hvert år i Cannes, Frankrig og er byggebranchens svar på filmverdens Oscar.

Udviklingen af Krøyers Plads på Christianshavn har været mange år undervejs. Et stort anlagt projekt af den hollandske arkitekt Erick van Egeraat måtte lade livet på grund af borgerprotester. Det blev erstattet af et boligbyggeri tegnet af Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter med i første omgang 38 lejligheder.

I går kunne NCC Så modtage MIPIM-prisen for lejlighedsbyggeriet. Byggeriet vandt for sin bæredygtige profil i kombination med arkitektur i verdensklasse. Krøyers Plads er som det første lejlighedsbyggeri i Danmark svanemærket. Direktør René Brandt fra NCC Bolig, der står bag byggeriet, modtog prisen i selskab med arkitekterne fra Cobe og Vilhelm Lauritzen.

NB! Forsikringer og risikostyring i byggeri. Seminaret afholdes d. 28. maj 2015.

- Det er en stor ære at modtage denne pris, og vi er både stolte og glade for anerkendelsen. Projektet har været en del år undervejs, og det er derfor fantastisk at se at alt det hårde arbejde bærer frugt – ikke mindst når det betyder, at bæredygtighed og arkitektur i verdensklasse kan spille sammen, udtaler René Brandt.

De 38 lejligheder udgør 1. etape af Krøyers Plads, som er færdigbygget og afleveret. I 2. etape, som forventes færdigbygget i februar 2016, opføres yderligere 67 lejligheder. Lejlighederne i første etape udmærker sig ved - som de første i Danmark - at være svanemærkede, hvilket kræver, at der i byggeriet anvendes særlige materialer uden farlige stoffer.

Krøyers Plads var oppe imod 3 andre boligbyggerier, nemlig Cayan Tower i Dubai, One Central Park i Sydney og Waterfront i Stavanger.

Også Nyt Hospital Nordsjælland kunne fejre aftenen med en Mipim Award i kategorien "Best Futura Mega Projekt". Vilhelm Laurizten arkitekter har også en finger med i det projekt i samarbejde med schweiziske Herzog & de Meuron. Nyt Hospital Nordsjælland får et samlet etageareal på 124.000 kvm, 662 ensengsstuer og 24 lægelige specialer. Hospitalet bliver akuthospital for områdets 310.000 borgere – og arbejdsplads for 4.000 medarbejdere. Hospitalet til 3,8 milliarder kr. skal stå klar i 2020.

-
Det er en enorm anerkendelse, at Nyt Hospital Nordsjælland vinder en Mipim-pris – både for holdet, der arbejder med projektet, og ikke mindst for patienter og personale, der også i fremtiden vil være helt centrale i udviklingen af det nye hospital, hvor vi fortsat vil forfølge de høje ambitioner, siger projektdirektør Henrik Schødts, som modtog prisen i Palais des Festivals i Cannes.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter