Planklagenævnet har afgjort, at den stort anlagte Solrødgård Klima- og Miljøpark i Hillerød er baseret på et ulovligt grundlag. Danmarks Naturfredningsforening klagede i begyndelsen af 2015 over Hillerød Kommunes tilladelser til klima- og miljøparken.

Planklagenævnet ophævet Hillerød Kommunes tilladelser i det 1 milliard kr. dyre projekt Solrødgård Klima- og Miljøpark. Det skriver Sjællandske.

- Vi skal agere efter afgørelsen og lave en ny lokalplan. Vi kan ærgre os ret meget over, at det har taget 2 år og 10 måneder at komme frem til en afgørelse. Så anlægget er der, og er taget i brug, siger borgmester Dorte Meldgaard ifølge avisen.

NB! Den nye planlov – For kommuner. Kurset afholdes d. 10. april 2018.

Danmarks Naturfredningsforening i Hillerød klagede i 2015 over Hillerød Kommunes tilladelser til klima- og miljøparken, og yderligere 2 klager venter på en endelig afgørelse.

Solrødgård Klima- og Miljøpark etableres på et 500.000 kvm areal i udkanten af Hillerød by mellem Hillerødmotorvejens forlængelse, Roskildevej og Lyngevej. C.F. Møller har udarbejdet helhedsplanen for projektet, som omfatter et renseanlæg, genbrugsstation for erhverv og private, geotermisk og biomasse varmeproduktion, testfelter til sol, vind og biomasse-energiformer samt et domicil og læringscenter for Hillerød Forsyning. Det er tænkt som en demonstrationspark for energi og klima.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032