Ejendomsselskabet Enghaven med et tidligere bestyrelsesmedlem af Amagerbanken i spidsen står bag planen om et nyt byggeri med 83 boliger samt serviceerhverv i en del af stueetagen fordelt på i alt på 10.500 kvm på Vesterbro.

Ejendomsselskabet Enghaven ønsker at nedrive det meste af det eksisterende byggeri på Enghavevej 12-16 og Sundevedsgade 21-25 for at gøre plads til det nye boligbyggeri med navnet "Toves Gaard". Entasis har tegnet projektet, der opføres som randbebyggelse i 5 etager i forlængelse af den eksisterende karré på Sundevedsgade.

Planloven giver mulighed for at fastsætte krav om op til 25 procent almene boliger i forbindelse med lokalplanlægning for nye boligområder. Med ændringen i området muliggøres der 3.800 kvm nye boliger, hvilket betyder, at der kan stilles krav om 950 kvm til almene boliger, men Københavns Kommune vælger ikke at gøre brug af loven.

- Det er efter Københavns Kommunes vurdering for lille et areal til at sikre en økonomisk og driftsmæssig bæredygtig almen boligafdeling, der minimum skal være på 2.000 kvm. Af denne grund stilles der ikke i lokalplanen krav om almene boliger, oplyser Teknik- og Miljøudvalget.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2015-2025. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2015.

Teknik- og Miljøudvalget oplyser, at parkering etableres svarende til 1 plads per 200 kvm etageareal. Parkeringsbehovet er vurderet ud fra, at området er beliggende i tætbyen med god adgang til kollektiv trafik, herunder en stationsnær beliggenhed indenfor 600 meter fra den kommende metro ved Enghave Plads.

I byrummet mod Enghavevej indgår en eventuel fremtidig fornyelse af arealet omkring sommerrestauranten Tove Ditlevsens Mindehave. Det skal sikre, at området også i fremtiden kan benyttes til udeservering med potentiale til at rumme flere udadvendte aktiviteter fra de tilgrænsende ejendomme.

Projektet er ifølge Københavns Kommune i overensstemmelse med kommuneplanens rammer, men har et omfang, som forudsætter, at der udarbejdes en ny lokalplan. Den ventes endeligt vedtaget i Borgerrepræsentationen i maj 2016.

Bygherren Ejendomsselskabet Enghaven ejes af Buster Holding med milliardæren Jesper Reinhardt, som ejer motorcykel-importøren C. Reinhardt, i spidsen. Han kendes også for at være blandt de bestyrelsesmedlemmer, som udtrådte af bestyrelsen i Amagerbanken på en ekstraordinær generalforsamling i efteråret 2010 - få måneder før banken i februar 2011 indgav konkursbegæring og blev overtaget af Finansiel Stabilitet.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens