Region Midtjylland har siden 2014 organiseret samarbejdet i investeringsprogrammet "CeDEPI", hvor 11 kommuner har fået adgang til rådgivning frem mod investeringer i energieffektive løsninger i bygninger og gadebelysning.

Samarbejde om investeringer i energieffektive løsninger i 11 midtjyske kommuner har forbedret indeklima og formindsket CO2-belastning på blandt andet skoler og i idrætshaller. Deltagerne i CeDEPI har på den baggrund gennemført grønne investeringer for 280 millioner kr., mens der er igangværende projekter for 210 millioner kr. 

Det giver en samlet grøn investering på 490 millioner kr. i projektet, hvilket overstiger målsætningen, der lød på 431 millioner kr., da CeDEPI startede i 2014.

NB! Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom. Kurset afholdes d. 14. november 2017.

- Ved at samarbejde om rådgivning og dele erfaringer på tværs af kommune- og faggrænser frem mod nye investeringer, sikrer vi det bedst mulige beslutningsgrundlag. Programmet viser, at regionen kan spille en vigtig rolle i det samarbejde, siger formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen.

Programmet er støttet med 17,5 millioner kr. fra den Europæiske Investeringsbank, som alle er gået til teknisk rådgivning og anden forberedelse frem mod investeringerne. De enkelte kommuner har så foretaget – eller forpligtet sig til at foretage – selve investeringerne. Og den tilgang har båret frugt.

Afslutningsrapporten i CeDEPI viser nemlig markante driftsbesparelser og bedre indeklima i blandt andet skoler og idrætshaller i de 11 kommuner. Tusindvis af gadelys er blevet udskiftet til energirigtige nye, og investeringerne i projektet vil, ifølge rapporten, samlet set reducere udledningen af CO2 med 7.700 ton per år.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND