Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen fordoblede driftsresultatet i 2018 og vækster med 34 procent. Men MgO-plader koster på bundlinjen.

Enemærke & Petersens omsætning voksede i 2018 til 2,3 milliarder kr.  Resultatet af primær drift ligger på 145,2 millioner kr. og overskudsgraden er 6,4 procent eksklusiv effekten af en uventet voldgiftskendelse i den såkaldte MgO-vindpladesag, og i forhold til 72,1 millioner kr. og 4,3 procent i 2017.

- Hele vores organisation har simpelthen leveret en ekstraordinær indsats, fortæller Enemærke & Petersens direktør Henrik Mielke.

Voldgiftskendelsen i MgO-vindpladesagen i september 2018 medførte imidlertid en større regnskabsmæssig hensættelse til dækning af forpligtelser i byggerier og renoveringer, hvor der er blevet anvendt MgO-vindplader i perioden 2010 til 27. december 2013. Hensættelsen er indregnet i årets produktionsomkostninger og udgjorde 153,8 millioner kr. MgO-hensættelsen betyder, at årets resultat ender i et mindre minus på 7,7 millioner kr.

Henrik Mielke peger på et særligt organisatorisk projekt, som en del af forklaringen på det gode resultat af driften i 2018.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

- Vi har i de sidste 2 år kørt et produktivitetsprojekt i organisationen og med dette regnskab kan vi se, at vi i dag omsætter markant mere per medarbejder – vi har faktisk en produktivitetsstigning på godt 29 procent per ansat, siger Henrik Mielke der fortæller, at produktivitet er blevet et fælles fokus i organisationen.

- Jeg oplever, at både vores produktion og administration har løftet i flok for at trimme vores processer og sikre et større flow med brug af færre ressourcer - så jeg er yderst tilfreds med den måde organisationen udvikler sig, siger han.

Henrik Mielke forudser en mere moderat vækst i 2019. Virksomheden vil dog i højere grad gave blik for private omdannelsesprojekter.

- Vi er godt tilfredse med at fastholde det nuværende høje niveau – vores ordrebeholdning er solid og vi bygger op i et tempo, hvor organisationen følger med. Vi har samtidigt taget et kvantespring i produktivitet i år og sådan ét tager man ikke hvert år. Så i år har vi fokus på at konsolidere vækst og bibeholde produktiviteten., fortæller direktøren, som gerne ser opgaveporteføljen udvidet i en specifik retning i fremtiden.

- Vi bygger lige nu mere nyt i den private sektor og konverterer bygninger til for eksempel erhverv. Det er opgaver, hvor vi oplever, at vi kan tilføre værdi - så vi udvikler gerne vores aktiviteter endnu videre på det private marked, slutter han.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND