Mette Skjold fra SLA taler om Deltakvarteret i Danmarks største byudviklingsprojekt Vinge på konferencen: Frederikssund - byudvikling og investeringer for 12 milliarder 2016-2027, som afholdes i Frederikssund d. 5. oktober 2016

Det første spadestik til den nye by Vinge blev taget maj 2015. Her indledtes byggeriet af Delta-boligkvarteret, som skal rumme både villaer, rækkehuse, lejligheder og bofællesskaber. Men planlægningen af den nye bydel har været utraditionel i den henseende, at man har taget udgangspunkt i regnvandshåndteringen i området. SLA arkitekter har skabt et stort vådområde, Deltaet, som har givet bydelen sit navn. Fra det centrale vådområde forgrener vandet sig ud i området og alle bygninger er placeret med tanke på den omkringliggende natur. Hvordan har man arbejdet med den kommende bydels landskaber, og hvilke tanker og forberedelser ligger der til grund? Hvordan har man skabt en bæredygtig bydel og indtænkt regnvandshåndteringen?

NB! Frederikssund - byudvikling og investeringer for 12 milliarder 2016-202. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2016.

Vinge er med et areal på 3,7 millioner kvm et af Danmarks største byudviklingsområder. Det kommer til at ligge mellem Frederikssund, Store Rørbæk og Ølstykke og vil fuldt udbygget huse 20.000 indbyggere og 4.000 nye arbejdspladser. Der vil blive etableret ny infrastruktur, egen S-togsstation samt skole, daginstitutioner, idrætshaller og andre offentlige faciliteter.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne