Byrådet i Herning godkendte mandag den 22. juni 2015 det lokalplanforslag, der skal gøre det muligt at udvide Messecenter Herning for 600 millioner kr.

Udvidelsen af Messecenter Herning er rykket et skridt nærmere, idet byrådet har godkendt det lokalplanforslag, der skal bane vejen for projektet, er vedtaget. Herning Kommune og Realdania støtter projektet med 150 millioner kr. hver og søger ny flere investorer.

Lokalplanforslaget er nu sendt i høring, og det indeholder blandt andet en bestemmelse om et hotel, der skal være mindst 50 meter højt. Den maksimale byggehøjde forøges fra maksimalt 9 etager og 30 meter til makismalt 20 etager og 70 meter.

NB! Byudvikling for 15 milliarder i Herning 2016 - 2025. Konferencen afholdes d. 7. januar 2015.

- Bygningshøjden øges for at give mulighed for at opføre bebyggelse, der kan rumme funktioner som hotel, oplevelsesattraktion og kontorerhverv samt markere området i Hernings skyline. I Herning Kommunes højhuspolitik defineres bygninger på over 11 etager og 40 meter som højhuse. Planlægningsmæssigt kan højhuse kan blandt andet bruges til at skabe visuel og funktionel sammenhæng mellem bymidten og nye byudviklingsområder. Ligeledes kan højhuse i form af unik arkitektur bruges til at tiltrække investeringer og erhverv, lyder det i lokalplanforslaget.

I henhold til lokalplanforslaget kan der fortsat etableres liberalt erhverv, kontorvirksomhed og butikker, der forhandler særligt pladskrævende varegrupper i området. Det samlede detailhandelsareal for særligt pladskrævende varegrupper i området kan udvides med 5.000 kvm, og bruttoetagearealet må for den enkelte butik må højest være 5000 kvm.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse