Udsigten til fortsatte restriktioner og forventningen om at 2021 nok byder på ferie i Danmark får sommerhusmarkedet til at fortsætte sin vilde udvikling.

Coronaeffekten på sommerhusmarkedet er fortsat til stede, mens vi skriver midt november. Normalt er hver 10. bolig, der handles, et sommerhus, men i disse uger gælder det hvert 7., fremgår det af nye tal, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Boligsalget er fortsat historisk med flere handler, end hvad der er normalt for årstiden, men især sommerhusene falder i øjnene, hvor det stadig ser ud til, at et sommerhus står ufatteligt højt på familiens ønskeliste over materielle goder, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Det kommer ikke bag på Peter J. Mattsen, at sommerhussalget fortsat skiller sig ud.

Landbrugsejendomme: nyt investeringsobjekt. Konferencen afholdes den 20. april 2021.

- Selvom der er begyndt at tikke nyheder ind om mulige vacciner, lader en pandemi sig ikke sådan lige ryste af sig. Jeg tror, mange har en forventning om, at de også i 2021 nok må indstille sig på at holde de fleste af deres feriedage i Danmark under skærpede omstændigheder, og her kan sommerhuset noget helt særligt, da man som udgangspunkt ikke er sammen med andre sommerferiegæster, siger Peter J. Mattsen.

Han tror, at der vil blive bygget mange nye sommerhuse over de næste par år for at mætte den massive efterspørgsel.

- Vi får løbende efterretninger om et stigende nybyggeri af sommerhuse, og der er samtidig også en del, der køber små, ældre sommerhuse for at rive dem ned og bygge et nyt større og moderne, der kan rumme hele familien og de moderne bekvemmeligheder, som de fleste efterspørger. Jeg tror, at vi et godt stykke tid endnu vil se et sommerhusmarked, som også på grund af de ekstraordinære skattefradrag vedudlejning, der er indført under Corona, vil blive ved med at være præget af stor aktivitet, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne